Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровський виш потрапив до міжнародного рейтингу університетів

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара цьогоріч увійшов до міжнародного рейтингу вишів Quacquarelli Symonds (QS). Він посів місце у групі 211-220, повідомляють у пресслужбі університету.

Всього у 2022 році до рейтингу увійшли 38 закладів вищої освіти України, що на 3 менше, ніж минулого року.  ДНУ серед них посів 11 місце. Цьогоріч це єдиний університет Дніпропетровщини у цьому рейтингу.

Для рейтингування враховуються 10 показників: академічна репутація університету, його репутація серед роботодавців, співвідношення кількості викладачів та студентів, кількість публікацій на одного викладача і співробітника, кількість цитувань на одну публікацію, частка іноземних викладачів і співробітників, частка іноземних студентів, частка викладачів та співробітників з ученим ступенем, глибина міжнародних наукових колаборацій та присутність закладу освіти в онлайн-середовищі.

Читайте також: Як стартував навчальний рік на Дніпропетровщині: в ОВА говорили про роботу освітньої галузі під час війни