Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровський метрополітен працює у звичайному режимі

Дніпровський метрополітен працює цілодобово як укриття. А підземні потяги рухаються у звичному інтервалі. Технічне обслуговування метрополітену виконують згідно графіку, не дивлячись на війну в Україні. Тому констатуємо: працюють станції у звичайному режимі.

Від початку війни дніпровський метрополітен не припиняв роботу, а функціонально ще й став укриттям для містян. Однак, в першу чергу – це вид транспорту, яким щодня користуються тисячі пасажирів.

Тарас Шевченко, головний інженер Дніпровського метрополітену:
«Метрополітен працює цілодобово як тимчасове укриття для населення, також виконує перевезення пасажирів безкоштовно. Режим перевезення пасажирів по часу – це з 6:50 до 19-ї години».

Окрім налагодженого графіку роботи, виконують технічне обслуговування.

Олег Петрашак, старший майстер цеху капітального ремонту Дніпровського метрополітену: «Під час складних умов в країні, цех працює в повному об’ємі та виконується ремонт вагонів у повному обсязі».

У цехах ремонтують рухомий склад, кузови й основне обладнання вагонів. Щодня проводять огляд ескалаторів без перевірки на працездатність – вмикати їх небезпечно для життя пасажирів.

Тарас Шевченко, головний інженер Дніпровського метрополітену:
«Ми виконуємо планові роботи, які були закладені згідно графіку – це технічне обслуговування і технічний ремонт».

Дніпровський метрополітен дбає про своїх пасажирів. Також це найдоступніше і надійне укриття під час повітряної тривоги.