Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровську суддю Наталю Деркач перевірить Нацагенція з питань запобігання корупції

За голову Дніпровського апеляційного суду взялися у НАЗК. Її роботу перевірять на наявність порушень законодавства. Все через мітинги, які майже місяць тривають під стінами Дніпровського апеляційного суду. Громадськість вимагає відставки одіозної голови суду Наталі Деркач.

Нацагенція з питань запобігання корупції розглянула заяву профспілкової організації «Трудова Солідарність» про вчинення адмінпорушення головою Дніпровського апеляційного суду Наталею Деркач. Про це стало відомо нещодавно. У відповіді НАЗК йдеться: щодо роботи судді розпочато моніторинг та контроль за виконанням актів законодавства.
Причина – звернення громадськості у НАЗК, численні мітинги, які кілька тижнів тривають під стінами Дніпровського апеляційного суду.

“Вот сюда уже наше дело поступило уже второй раз. И знаєте, кримінальну справу мне назначили аж на 11 октября – с мая месяца”.

Олена Артюх ділиться подробицями своєї кримінальної справи. Волонтерка скаржиться, у неї поцупили телефон з важливими файлами з зони бойових дій. Домогтися правди у суді, який очолює Наталя Деркач, не може.

Олена Артюх, почесна волонтерка з 2014 року: “Они не хотят вынести справедливое решение. И Деркач, именно это я и к ней обращалась, просила, просила, чтоб мне назначили объективного, честного председателя. Мы стояли под этим судом в мороз, и помню, тогда 28 градусов было, мы кричали: “Деркач, обрати на меня внимание”.

Нагадаємо, Наталя Деркач – голова Дніпровського апеляційного суду. Запам’яталася своїми справами проти активістів та підтримкою «регіоналів». Однак після люстрації суддів, Наталі Деркач дивним чином вдалося зберегти мантію і крісло голови.

Костянтин Більцан, громадський діяч: “Одиозная судья связана с бывшим регионалом Александром Вилкулом. Она представляет криврожский клан в нашем городе. Также она связана с одиозными застройщиками братьями Каснерами. Неоднозначно выносит судебные решения”.

Рішення судді Деркач щодо скандальних забудовників Каснерів також викликають питання у громади. З братами Наталю Деркач пов’язує квартира, яку Олександр і Василь Каснери подарували доньці голови Дніпровського апеляційного суду Марині Черниш. Суддя, можливо, у відповідь винесла рішення на користь «чорних» забудовників. На співбесіді під час кваліфікаційного оцінювання суддів Наталя пригадує: й сама мешкає у скандальній багатоповерхівці на Ливарній, 2.

-У місті Дніпропетровську у Вас квартири немає?

-Немає, але я живу.

-Де ви проживаєте там?

-У моєї дитини є там квартира. У неї є там квартира і я користуюсь цією квартирою. Живу і я, навіть зняла себе з квартирного обліку. Бо у мене є де жить.

На офіційний запит телеканал, замість відповідей на запитання, отримав підбірку протоколів засідань. У відповідь на питання про мітинг, у приймальні знову просять запит.

“Будь ласка, звертайтейся офіційно з запитом”.

Та чи буде на нього реальна відповідь? Питаємо особисту думку пані Деркач про мітинг.

“А что я вам должна ответить на этот митинг. Ну, люди собрались, ну, что я вообще должна на эту тему комментировать?!”

Аби не допустити нових скандальних рішень судді Деркач, громадськість вимагала прозорих виборів на посаду голови суду.

До речі, мітинги під Дніпровським апеляційним судом тривають і досі. Його учасники говорять: засідання, на якому обиратимуть нову голову суду, переносять щоденно. Однак, хоч голосування таємне, активісти просять про присутність. Щоб спостерігати за тим, наскільки прозорим буде процес обрання нової голови суду.