Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровському пологовому будинку передали пакунки для малюків, придбані за кошти, зібрані в рамках проєкту #Арт_Наступ

230 тисяч гривень за дитячі картини. Таку суму зібрали під час доброчинного вернісажу  #АRT_наступ. На ці кошти доброчинці закупили пакунки для малюків і передали у пологовий будинок. 

“Доброго дня! Від свого координаційного штабу, від фонду ТАПС хочем вас спривітати з такою чудовю подією”.

Із народженням сина Михайлика волонтери привітали одну з дніпровських родин. У пакунку малюка перша іграшка, харчування, соска, памперси, пелюшки та одяг.

Юлія Дмитрова, голова Координаційного штабу волонтерів Дніпра, директорка благодійного фонду “ТАПС”: “Ми розуміємо, що дуже багато і в 14 році це було, і я цим займалася. Дуже багато породіль, які переселенці, які приїжджають сюди без нічого, народжують. Їм треба якось самоорганізувати своє життя, продовжувати вже в новому статусі і в новому місці. І тому ми віришили, що це буде така допомога, як буде потрібна кожному”.

Пакунки для малюків волонтери закупили на гроші, отримані під час благодійного вернісажу Арт-наступ. Місяць тому в Дніпрі виставили на продаж 400 картин. Це роботи юних вихованців художніх та образотворчих шкіл Дніпра. Роботи вартістю від 200 до 1000 гривень розкупили всі. А зібрані кошти — 230 тисяч гривень — волонтери витратили на допомогу породіллям.

Діана, лікарка-акушерка: “Пледики привезли, памперси, дуже багато памперсів. Дівочі та хлопчачі бодіки. От вони — блакитні, рожеві. Шапочки також соски, бутилочки, серветки влажні. Дуже багато, ви можете це бачіть. Ця допомога дуже необхідна і особливо аткуальна на даний час, так як у нашому пологовому будинку народжуе дуже багато переміщених жінок, у яких немає необхідних речей”.

Від початку російського вторгнення у пологовому Дніпра народили більше 150 жінок-переселенок. Ще 80 знаходяться на лікарському обліку.

Олена Іванівна, головна лікарка: “Сьогодні фронт для кожної цивільної людини проходить там, де вона може бути корисною. Там, де вона може допомогти. Там, де вона може організувати цю допомогу, створити умови для цієї допомоги”.

Допомога пологовому — це перший етап проєкта Арт-наступ. Наступним, за словами доброчиніців, буде підтримка шелтерів, які існують у місті.