Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Дніпровські заклади позашкілля відвідують талановиті діти. Важливо їх підтримувати і створювати умови для їхнього розвитку», — черговий по місту 

Школярка Марія Шевцова взяла участь у відбірковому турі конкурсу «Пряма мова». «Нашому керівнику прислала книгу письменниця Галина Британ. Ми гортали цю книгу та обрали саме цей вірш. Адже він підходить під тематику, яка відбувається зараз в країні», — зазначила учениця ліцею № 122 ДМР Марія Шевцова. 

Міський конкурс читців «Пряма мова» проходить щороку у березні. А відбірковий тур відбувався зараз у центрі дитячої та юнацької творчості. У ньому беруть участь юні читці — учні шкіл та позашкільних закладів Самарського району за віковими категоріями: 

8-11 років (молодша вікова категорія); 

12-15 років (середня вікова категорія);

16-18 років (старша вікова категорія). 

Відбірковий тур конкурсу відвідав в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Сергій Луденський. Він цього дня чергує по місту. «Дуже талановиті діти у наших закладах позашкілля і в цьому зокрема. Тому важливо їх підтримувати та створювати умови для їхнього розвитку. Сьогодні були надзвичайні вірші, які припали до душі. Було багато патріотичних тем. А найголовніше — діти розуміють цю важливість та самостійно обирають такі вірші» — підкреслив Сергій Луденський. 

Цього дня у згаданому закладі позашкілля відбувся майстер-клас «3D-ручка». «Спробував разом із дітьми також зробити фігурку. Дуже захопливий процес, наче поринув у дитинство. Діти — як професіонали вправлялися з 3D ручкою та створювали дивовижні поробки», — розповів Сергій Луденський.

А ще у закладі пройшов танцювальний батл «Батьки-діти». До нього залучили вихованців віком 7-9 років та їхніх батьків. «Такі заняття проходять у нас щомісяця. Вони не лише розвивають фізичний стан, а й покращують настрій, дарують багато спілкування. А ще розвивають кмітливість, відчуття ритму, музичний слух, гнучкість та координацію. А найголовніше – батьки та діти цікаво та весело проводять час разом», — зазначила директорка центру дитячої та юнацької творчості Тетяна Пальчун. 

Також черговий по місту перевірив і укриття закладу позашкілля, яке нещодавно облаштували. Воно облаштоване у підвальному приміщенні і розраховане на 200 осіб. Має два входи, один із яких облаштований пандусом. Окрім основного є резервне освітлення, обігрівачі, чайники, подовжувачі. Є вбиральня, запаси питної та технічної води, вогнегасники. Шанцеві інструменти – лопати, ломи. У наявності аптечки. Доступ до Wi-Fi. 

«Радіємо, що в нашому закладі з’явилося своє найпростіше укриття. Тепер під час повітряних тривог ми можемо продовжувати заняття», — зазначила Тетяна Пальчун. Під час перевірки укриття почалася повітряна тривога. «Викладачі призупинили заняття та пройшли з дітьми до укриття. При довготривалих повітряних тривогах гуртки продовжують свою роботу саме в укритті. Місця тут достатньо, щоб проводити заняття низки гуртків. В укритті є усе необхідне», – підсумував Сергій Луденський.

Читайте також: ПвК “Схід” знищили ракету в Криворізькому районі Дніпропетровщини