Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські волонтери виготовляють швидкорозчинні супи для військових

Бобова чашка. Так називається швидкорозчинний крем-суп, який вже майже рік виготовляють дніпровські волонтери. Дві-три хвилини — і поживну страву можна вживати навіть в окопах. Ідея робити супи виникла у волонтерки Хельги Логуш після того, як навесні в країні зникла їжа швидкого приготування.

Поживний суп-пюре складається з міксу бобових. Сухий напівфабрикат перетворюється на борошно, потім додаються прянощі.

Ганна Чепурна, волонтерка: «Це квасоля, горох, сочевиця, нут. Зараз, на жаль, тільки горох. Іноді буває квасоля. Краще запарювати окропом. А хлопці казали, що і в холодній воді розчиняється».

Інгредієнти закуповують за донати. Потім їх варять, висушують, подрібнюють та фасують в окремі пакети. Через часті відключення електроенергії процеси уповільнюються.

Хельга Логуш, волонтерка: «Не завжди виходить через відключення світла висушити необхідну кількість, тому, якщо буде якомога більше людей цим займатися, то ми, може, вийдемо на об’єми до цих відключень».

Волонтери зі всієї України замовляють швидкорозчинні супи для своїх підопічних.

Хельга Логуш, волонтерка: «Ми орієнтуємось на тих, хто стоїть на «нулі». Наша продукція використовується саме там, де не можна готувати повноцінно». 

За одну зміну волонтерки готують півтори тисячі порцій. Жінки виготовляють супи-пюре з квітня, збираються разом двічі на тиждень. Зупинятися не збираються щонайменш до перемоги України.