Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські волонтери розробили грілку для рук і ніг, яка працює до 4 годин

Зігріє у морози. Дніпровські волонтери розробили грілку для рук і ніг, яка працює до 4 годин. Склад хімічної речовини тримають у секреті. Умільці стверджують, що продукт простий і недорогий у виробництві. Ба більше, користується попитом у захисників на передовій.

Олександр Рада, волонтер: «Зараз це дуже необхідна річ через погодні умови, через обставини, морози. Почалася реакція з кристалізацією цього сольового розчину».

Основне — порошкова концентрована сіль. Інші інгредієнти тримають у секреті. Фасують у міцний целофан разом з активатором.

Олександр Рада, волонтер: «Розламуєте активатор і пішла реакція. Вона багаторазова. Щоб її активувати знову, помістив у окріп на 5 хвилин. Вона стане рідкою, остудити — і все».

Тепло зберігається протягом 4 годин. Класти грілку на оголене тіло не рекомендується. Можна отримати опіки.

Олександр Рада, волонтер: «До шкіри дуже безпечно. Єдине, що грілка, коли активується, вона нагрівається десь до 60 градусів. Набираємо розчин та доливаємо його до паку. Грілці потрібно охолонути до кімнатної температури. Для цього ми її кладемо у холодну воду. Після того, як вона охолола, її потрібно кинути у кіп’ячу воду, окріп, та почекати 5 хвилин».

Найдорожче у виробництві — міцні целофанові пакети.

Готові грілки волонтери відправляють на передову. Щоб зігрівати захисників.