Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські волонтери організували пошиття форми для військових

Від закупівлі тканини – до організації пошиття. Дніпровські волонтери з самого початку війни домагають військовим не тільки «гуманітаркою», а й навіть військовою формою. Завдяки спільним зусиллям, волонтери надали першу партію вже пошитих комплектів. 

Координаційний штаб волонтерів Дніпра з першого дня повномасштабного вторгнення працює задля спільної перемоги. Волонтери кажуть, не дивлячись на гарне забезпечення захисників державою, військової форми їм все ще не вистачає.

Лілія Кравець, координаторка відділу забезпечення військових частин волонтерського штабу Дніпра: “Коли ми зрозуміли, що нестача форми та, можливо, не встигла її надати держава, ми почали пошук тканини і зрозуміли, що потрібної в Україні немає. Коли ми замовили тканину, ми розуміли, що треба відшиватись у Дніпрі, щоб не було логістики. Ми організували швацьке виробництво. Відгукнулися три дуже потужні швейні цехи, професійні, і ми з ними співпрацюємо вже місяць”.

Волонтери разом з «ТАПС-Україна», міською владою та благодійними фондами замовили у Туреччині 20 тисяч метрів тканини. З них за два тижні виготовили 1000 комплектів уніформи. Прислухались також до зауважень та порад військових, аби вони почували себе максимально комфортно.

“Здесь у нас фиксируется резинкой для того, чтобы колено прижималось. Здесь также идет фиксация на берцы для того, чтобы не попадало ничего”.

Чотирьом частинам протиповітряної оборони надали комплекти з першої партії пошиву.

Позивний «Вулкан», заступник начальника з логістики: “Скажу відверто, допомозі раді. Справляємось, чекали недовго, постійно йдуть до нас поставки. Все, що нам потрібно, практично кожного дня ми отримуємо. Задоволені, проблем практично немає”.

Зараз у виробництві знаходиться ще 5000 комплектів, та вже зовсім скоро планують розпочати пошив осінньої та зимової форми.

Лілія Кравець, координаторка відділу забезпечення військових частин волонтерського штабу Дніпра: “В нас вже дуже налагоджена робота. Ми працюємо по заявкам, отримуємо заявки і максимально закриваємо потреби”.

Серед благодійників як великі підприємства, так і звичайні містяни. Волонтери впевнені: кожен внесок дуже важливий. Тому, якщо у вас є можливість, допомогти можна за реквізитами, які ви побачите у сюжеті.