Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські волонтери на один день переїхали до Музею історії Дніпра

Волонтери Дніпра щодня працюють заради миру. Координаційний штаб волонтерів допомагає кожному, хто цього потребує: від тих, хто втратив роботу – до військових, які зараз боронять країну. До Дня музеїв волонтери провели виставку, на якій займалися свєю повсякденною роботою.

Олена, волонтерка: “Це зразки того, що ми передаємо нашим воїнам або теробороні, або переселенцям. Стислий зразок того, чим ми годуємо людей”.

Координаційний штаб волонтерів Дніпра почав свою роботу з першого дня війни, зараз волонтери вже мають різні напрямки, за якими працюють щодня. Щоб показати свою роботу, вони переїхали на один день до Музею історії Дніпра.

Юлія Дмитрова, голова Координаційного штабу волонтерів Дніпра: “З Музеєм історії Дніпра вирішили відзначити день музеїв та розмістити тут свої локації. Кожен координатор напрямків сьогодні тут, він буде росказувати про свою роботу, щоб люди подивились, як ми робимо горілки, як виробляються бронежилети, як ми плетемо кікімори та сітки”.

Окрім тих, хто працює у команді координаційного штабу, є й ті, хто надає технології та нові розробки. Ось, наприклад, студенти Дніпра, за своєю власною ініціативою, виробляють комплектуючі для ЗСУ з пластику.

“Однією з таких деталей є лоудер. Сюди загружаються патрони та одним рухом можна зарядити до 10 патронів. Тим самим ми економимо час”. 

Координаційний штаб волонтерів Дніпра продовжує працювати, також у штабі чекають на нових членів великої волонтерської команди.