Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські волонтери евакуювали з Херсона 46 котів, яким потрібні нові господарі

Дніпровські зооволонтери евакуювали тваринок з Херсона. Цуценят одразу прилаштували у родини, а котів спочатку вакцинували та пролікували. Зараз пухнастики чекають на нових хазяїв. А ще у «Вірності» просять допомогти їм з кормом.

У Єгора декілька днів тому з’явився новий друг з Херсона. Побачивши світлини малюка у фейсбуці, батьки хлопчика відразу вирушили до притулку. Назвали цуценя Бася.

Єгор Турченко, господар Басі: «Грайлива, гарна, добра, розумна і слухняна. Радий дуже. Вона і плавати вміє, і ходить за мною постійно скрізь — куди я, туди і вона йде. Хороша дуже».

Налякані та в очікуванні нових господарів. У дніпровській організації захисту тварин «Вірність» на перетримці знаходяться 46 котів із Херсона. Їх привезли з херсонського притулку до Дніпра. Чотирьох цуценят одразу ж забрали дніпряни.

Маріанна Мірошниченко, голова правління організації захисту тварин «Вірність»: «Це було жахливо. Скажу відверто. Це було жахливо, бо їдеш і не розумієш масштаб трагедії. Назад було жахливо, бо один автобус, купа кліток, переносок. Їм дуже страшно, коти кричать, цуценята теж забилися в куточок».

Всі пухнастики вже вакциновані, стерилізовані та підліковані. Тепер їх необхідно прилаштувати в родини. Спочатку треба пройти співбесіду, і вже потім обрати собі домашнього улюбленця.

Надія Пуріс, волонтерка організації захисту тварин «Вірність»: «Котик — це не іграшка тимчасова, це на все його життя. Як ви знаєте, для нас котики — це частина життя, а ми для них — це все їхнє життя. Тому це дуже відповідальна має бути людина».

Волонтерки намагаються приділити увагу кожній тваринці, але рук не вистачає. Тому запрошують небайдужих дніпрян до притулку.

Надія Пуріс, волонтерка організації захисту тварин «Вірність»: «Котики — це не тільки прибирання, це ще й ігри, це ще вичісати їх потрібно. Тому, якщо хтось бажає побавитися з котиком, навести їм красу, то також можна до нас прийти, ми знайдемо роботу кожному».

Також притулку потрібні наповнювачі для туалету та корм. Окрім евакуйованих пухнастиків з Херсона, тут є багато тваринок, вивезених з Донецької області.

Маріанна Мірошниченко, голова правління організації захисту тварин «Вірність»: «Це як діти. Вони не повинні жити в інтернатах. І коти також. Тварини не повинні жити в притулках».

Всім їм потрібні любов та турбота нових господарів. Можливо, хтось з них вже вразив вас у саме серденько. Для того, щоб обрати собі чотирилапого друга, телефонуйте +380 97 507 92 99.

Читайте також: На Дніпропетровщині у ДТП зіткнулися вантажівка та мікроавтобус