Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські тату майстри збирають кошти на допомогу українськім військовим

Робиш тату – допомагаєш ЗСУ. Татуювальники з Дніпра віддають частину заробітку захисникам України. Скільки зібрали і що саме вже придбали? 

Машинка, що дзижчить у руках майстра, створює малюнок на тілі клієнта. Для Ярослава — це друге тату. Перше зробив у Харкові. Юнак приїхав до Дніпра, коли почалася війна.

Ярослав Погребняк, переселенець з Харкова: «Гуртожиток, вікна не цілі, тому що поруч будівля мого університету, в який влучили. А сам я з Донецької області, там прильот в домівку. Дві години — і ногу клієнта прикрашає морське узбережжя». 

В одному із тату салонів Дніпра майстри не просто заробляють гроші. Третину виручених за натільні малюнки коштів донатять на потреби ЗСУ.

Марія Безкоровайна, татуювальниця: «Кожен допомагає в тому руслі, де він може. І добре, що ми можемо на своїй платформі татуювання це робити. Я відчуваю, що навіть таким маленьким татуюванням я допомагаю ЗСУ зібрати кошти на те, що їм потрібно».

В салоні навчають переселенців. 16-річна харків’янка Анна добре малює. Дівчина не сумнівається, що незабаром опанує і цю незвичну роботу.

Анна Білоброва, переселенка з Харківської області: «Мені дуже подобається ця справа —татуювання, і я давно думала, щоб пройти курси у цій студії. Коли робила перше татуювання, зрозуміла, що це те, чим я хочу займатися надалі. Я б робила татуювання і відправляла б кошти ЗСУ».

А започаткував благодійну справу Микита – керівник салону, в якому тільки за пів року зробили двісті патріотичних тату.

Микита Безкоровайний, керівник татустудії: «Коли почалася повномасштабна війна, то почали з дружиною волонтерити. І я тепер не можу зупинитися, я не можу повернутись до роботи. Зараз наша ціль – це перемога нашої країни. Адміністратори та майстри постійно донатять. Я дуже вдячний своїй команді, вони дуже круті».

Одне з приміщень переобладнали під волонтерський штаб. Куди усі охочі приносять продукти для наших захисників.

«Батончики, різна їжа, все, що може бути корисним на фронті та для наших людей».

Всього за пів року команді дніпровських татуювальників вдалося зібрати більше мільйона гривень. На них придбали тепловізори, безпілотник та дрон. Наступна мета — 3 автомобілі, які конче потрібні на передовій.