Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські школярі повертаються з карантину

Канікули завершились, а «червона зона» все ще актуальна. Дніпровські освітяни прискорили темпи вакцинації, проте не у всіх школах міста діти повернулися за парти.

 Директорка однієї з небагатьох відкритих шкіл, Зоя Антіпова, вже другий рік стикається з карантинними обмеженнями. Каже, у школі діють нові правила, завдяки яким діти у безпеці.

Зоя Антіпова, директорка загальноосвітньої школи №74: “Пересування по закладу освіти тільки в масках і працівників і дітей, в початковій школі дозволяється безмасковий режим, вчителі так само дотримуються маскового режиму. Ще є певні обмежувальні заходи – це дезінфекція приміщень й миття рук, санітарія, гігієна, все, чого треба дотримуватись”.

Зі 155 шкіл Дніпра 23 відкрили свої двері для учнів п’ятих-одинадцятих класів. Інші – навчатимуться дистанційно. Для початкової школи діють інші правила, тож тільки два навчальних заклади не прийматимуть початківців після канікул.

Олена Яковенко, заступниця начальника управління освіти Дніпровської міськради: “Якщо говоримо про 5-11 класи, то тут беремо до уваги постанову також Кабінету Міністрів України 1236, яка пише, що в “червоній зоні”, а наразі ми в “червоній зоні” епіднебезпеки, заклади загальної середньої освіти можуть працювати лише за умови 100 відсоткового вакцинування працівників закладів освіти”.

Наразі 90% дніпровських освітян щеплені. Міністерство охорони здоров’я України працює над введенням обов’язкової вакцинації для викладачів. Саме за таких умов очно запрацюють усі школи міста.