Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські самобуди: яка доля чекає на так званих «чорних забудовників»

Самобуди в Дніпрі. Міська влада продовжує виявляти незаконні забудови, самовільно встановлені споруди, паркани, огорожі тощо. Так, наприклад, незаконний паркан біля церкви на Калиновій обмежує вільний доступ до зелених зон, а кафе при вході на косу ж/м Перемога заважає мешканцям дістатися до прибережжя. Що чекає на так званих «чорних забудовників»?

Церква на Калиновій нещодавно обросла парканом, тим самим обмеживши вільний доступ людей до зеленої зони. Мерія Дніпра виписала припис — демонтувати незаконну огорожу. Та забудовники не квапляться з виконанням.

Олександр Санжара, секретар Дніпровської міськради: «Фактично вони знаходяться в парку. Їм дали в постійне користування для того, щоб вони обслуговували цей парк. Але жоден акт постійного користування не дає можливості встановлювати паркани. Виконком ухвалив рішення про знесення паркану, але церква збирає своїх парафіян і вони намагаються перешкоджати міській владі зносити паркан. У будь-якому разі це неприпустимо. Паркан буде знесено, тому що є і рішення виконкому».

Роками при вході на косу ж/м Перемога стоїть покинутий генделик. Містяни не надто раді такій «архітектурі». 

«Стоїть, як пам’ятник. Його давно треба прибрати чи щось побудувати, чи взагалі прибрати та зробити паркову зону, я так вважаю».

«Тут уламки стояли, тепер добудували і воно теж стоїть. Погано це. Я проти ось цього всього незаконного».

«Паркан прибрали і все приберуть, посадять дерева».

Мерія Дніпра через суд домагається демонтажа незаконної забудови, аби тут був вільний доступ містян до рекреаційної зони.

Олександр Санжара, секретар дніпровської міськради: «Воно почало будуватися без документів. Ми пішли до суду – і право власності на це кафе скасовано. Це був суд першої інстанції. Чекатимемо на апеляційний перегляд цього рішення і сподіваємося, що позовна заява щодо демонтажу цього кафе також буде задоволена».

Також у міськраді наголошують: не варто без містобудівних умов, наявності земельної ділянки, цільового призначення забудовувати зелені зони!

Читайте також: У Дніпрі проведуть творчий конкурс талантів «Битва виконавців»