Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські парки готують до холодів

Зима близько! Аби з приходом тепла містяни знову могли насолоджуватися красою дніпровських парків та скверів, спеціалісти КП «Міська інфраструктура» працюють над збереженням численних зелених насаджень.

Одним з найважливіших факторів тривалого та якісного життя рослин є справні системи автоматичного поливу. Аби уникнути поривів в холодну пору року, вологи у трубах в жодному разі бути не повинно, каже монтажник Сергій Мельников.

Сергій Мельников, монтажник систем автоматичного поливу: «Мы сливаем воду по средствам подачи сжатого воздуха в систему. И тем самым выдавливаем оставшуюся воду в трубопроводе из системы. У нас основное – это электромагнитные клапаны и дождеватели, через которые осуществляется полив. Они из хрупкого пластика и они особенно подвержены размерзанию».

У професії Сергій вже п’ятнадцять років. Останнім часом працює у КП «Міська інфраструктура». Чоловік зізнається: дуже радіє можливості долучитися до вдосконалення сучасних паркових зон Дніпра.

Сергій Мельников, монтажник систем автоматичного поливу: «Видно автоматизацию систем всех. Менше используется человеческий ресурс. Все работает в автоматическом режиме. Видим сами, как город у нас на глазах становится ярче, красивее».

До зимування готують і численні зелені насадження. Одних лише туй у парку Писаржевськго близько 3,5 сотень.

Дмитро Харлов, журналіст: «До кожної рослини спеціалісти ставляться з особливою турботою. Адже ці туї покликані радувати око дніпрян і по завершенню холодів».

Любов Чадіна, начальник відділу благоустрою КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради: «Ми производим опрыскивание зеленых насаждений, непосредственно хвойных растений, от грибковых заболеваний, от инфекций разных. Также вносим комплексное удобрение под корневую систему, а также повязываем всю крону, чтобы в случае снегопадов крона у нас не распалась».

Коли температура повітря трохи знизиться, професійні садівники КП, серед яких і Марина Іванова, убезпечать ще й різноманітні квіти. Укриють багаторічні хризантеми та лаванди спеціальним агроволокном. Це дасть змогу не зіпсуватися рослинам в очікуванні тепла.

Марина Іванова, садівниця: «Честно говоря, работа мне нравится. Это моя любимая работа. А за растениями ухаживать ни так-то и сложно. Главное, чтобы была к нему предрасположенность».

У парку Писаржевського переймаються долею не лише рослин, але й відвідувачів.

Олексій Тесля, директор КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради: «У нас закуплено посипний матеріал в розмірі близько 130 тонн піску та 55 тонн відсіву, яким ми будемо посипати в парку. Комунальне підприємство «Міська інфраструктура» займається підготовкою зимової техніки, яка потрібна для прибирання снігу».

Комплексна підготовка до зими очікує також парки Воліді Дубініна та Зелений Гай. А також сквер Івана Старова і сквер «Амурський парк».