Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські медзаклади забезпечують безкоштовним інтернетом

Дніпровські медзаклади забезпечують безкоштовним інтернетом. Таке рішення ухвалили у міськраді. Вже зараз послугою користуються чотири заклади охорони здоров’я. Їхню кількість планують збільшити мінімум до шести десятків.

Роблять це за рахунок власної міської оптоволоконної мережі, аби забезпечити медзаклади альтернативними комерційним лініями зв’язку для безперебійної та надійної роботи лікарень. Швидкість інтернету для користувачів становитиме від 100 мігабіт до 10 гігабіт за секунду.

Головне – створити додаткові гарантії, аби обслуговування пацієнтів завжди залишалося якісним, кажуть медики.

Нурлана Мамедова, заступниця генерального директора Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги №5: «За допомою інтернету забезпечується ведення електронного запису та прийому пацієнтів, виписування рецептів на ліки, вакцинація, виписка та видача лікарняних листів, передача медичних записів до eHealth та інші дії».

Дмитро Цимиренко, заступник директора комунального підприємства «ІНФО-РАДА-ДНІПРО»: «До 20 закладів ми вже довели свою мережу, і маємо можливість здійснити підключення їх до нашої мережі вже найближчим часом. Якщо ми маємо два незалежних канали зв’язку – це вже значно надійніше, ніж якщо ми будемо користуватися одним каналом зв’язку. По-друге, якщо вони в основному будуть використовувати наші канали зв’язку – це економія бюджетних коштів».