Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські медзаклади оновлюють коштом міського бюджету

Нові кабінети та обладнання. Дніпровські амбулаторії продовжують оновлювати навіть під час повномасштабної війни. Поточний стан медичних закладів за дорученням міського голови Дніпра перевірила чергова містом Тетяна Прибиток. 

«Вам тут і стелю зробили, і робили стіни, так? Лампу повісили ви».

У цій амбулаторії сімейна лікарка Ліна працює з 2011 року. Жінка зізнається, тепер, після завершення робіт в її кабінеті, працювати стало значно комфортніше.

Ліна, сімейна лікарка: «Пацієнти також задоволені, їм дуже приємно приходити до кабінету, де такий чудовий ремонт. Замінили нам стелі, є в нас кварцева лампа, також нам замінили радіатор, що буде нести нам тепло».

Загалом такі ремонти провели у 7 кабінетах сімейних лікарів. Втім, на цьому не зупинились.

Тетяна Прибиток, начальниця відділу спеціалізованої медичної допомоги: «Наразі ми знаходимось у відремонтованому приміщенні лабораторії амбулаторії. Відремонтовані стеля, стіни, підлога, закуплене нове обладнання. Ще в стадії приготування. Потім буде тут відбуватися прийом пацієнтів».

Більшість дверей замінили на пластикові. Ремонтують й коридори та санвузли для маломобільних пацієнтів. На всіх поверхах встановили сучасні радіатори.

Ольга, генеральна директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги: «В нашому центрі працює 32 лікаря — сімейні, педіатри і є один терапевт. Обслуговуємо ми більше 43000 населення».

Амбулаторія забезпечена п’ятьма ефективними генераторами.

У другій амбулаторії, яку відвідала чергова містом, у відремонтованому кабінеті встановили новітній рентгенапарат.

Вікторія, лікарка-рентгенолог: «Він цифровий, він дуже компактний, він має невеличкі розміри. Може виконували будь-які обстеження, які потрібно. Це можуть бути кістки рук, ніг, це можуть бути навколоносові пазухи, це може череп бути, це може бути як рентгенографія грудної клітини, так і всі відділи хребта. Робить все».

Ремонти зробили і в низці інших приміщень.

Віктор, генеральний директор Центру первинної медико-санітарної допомоги: «Місто фінансувало проведення поточних ремонтів в декількох кабінетах — реєстратура, лабораторія, маніпуляційна і на другому поверсі у нас процедурна буде».

Результатами чергування задоволена, каже Тетяна Прибиток.

Тетяна Прибиток, начальниця відділу спеціалізованої медичної допомоги: «Ми побачили дві амбулаторії. В них ведеться ремонт. Деякі об’єкти вже завершені, деякі ще знаходяться в стадії ремонту. Те що планувалося — зроблено. Є в наявності генератори, які при необхідності підключаються і забезпечують енергією заклади».

Обидва об’єкти також забезпечені необхідним запасом ліків та питної води.

Читайте також: Нічна атака по Дніпру: пошкоджена заправка та домоволодіння, є постраждалий