Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські лікарні отримали чергову партію допомоги з Європи

З Нюрнберга до Дніпра. Міським лікарням надійшла чергова партія сучасних функціональних ліжок. Вони відіграють значну роль у лікуванні та догляді за хворими. Ліжка розмістять у хірургічних та відділеннях інтенсивної терапії. 

Завдяки щоденній співпраці мерії Дніпра з іншими країнами Європи, міські лікарні отримали чергову партію функціональних медичних ліжок. Цього разу їх передали трьом лікарням міста.

«Він працює у 8 положеннях. Тут спеціальні борти, які опускаються. Вони досить зручні як для відділення інтенсивної терапії, так і травматології».

59 сучасних мобільних ліжок передали з німецького міста Нюрнберг. Першочергово їх розмістять в лікарнях, де знаходяться поранені через збройну агресію росії.

Михайло Лисенко, заступник міського голови Дніпра: «Це в нас уже 5 чи 6 партія. Розподіляємо в першу чергу найголовніше  — це реанімації, відділення інтенсивної терапії, це травматології і на ті відділення, де знаходяться люди з найбільш важкими ушкодженнями, яким необхідні ці багатофункціональні ліжка».

Працівники лікарні додають: ліжка покращать не тільки роботу медиків, а й перебування пацієнтів в лікарні.

Наталя, генеральний директор міської лікарні Дніпра: «Набагато спростить і для самих пацієнтів перебування і функціонування – це їх якість життя, якість лікування. І для самого персоналу, тому що регулювання по висоті, по різним параметрам, з електроприладами ці ліжка – це дуже важливо для нас».

Європейські колеги продовжують допомагати тримати Дніпру медичний фронт. Наразі місто чекає на нову партію обладнання від західних країн.