Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські лікарі врятували ногу бійцю, який за останні чотири місяці втретє був поранений

Поранені, але нескорені. До лікарень Дніпра продовжують доправляти бійців з передової. Медики щодня борються за життя і здоров’я наших захисників. 

«Хто робитиме нашу роботу крім нас?»

Олександр 24 лютого добровільно прийшов у військкомат. Під час контрнаступу у селищі Золотарівка чоловік потрапив під обстріл.

Олександр, військовослужбовець: «І вийшло так, що стрибнув у ворожий окоп. Ворог кинув гранату. Розсипалися в різні боки, але осколки зачепили ногу. При цьому далі продовжували вести бойові дії, поки дозволяло здоров’я».

Першу допомогу отримав ще на фронті. Далі чоловіка доправили у Дніпро — з ран видалили металеві уламки.

Дмитро, лікар-хірург: «В среднем для заживления раньі требуется от двух до четьірех недель в зависимости от характера травмьі и того, сколько он пробьіл с открьітой раной. Ориентируемся до месяца. Последствия могут бьіть: нарушение ходьбьі, если єто ноги. Но в последствии єто все восстанавливается, то есть каждому солдату нужен процес реабилитации».

Олександр про війну знає не з чуток, 2015-го року був мобілізований до лав ЗСУ. Однак чоловік зізнається: сьогодні бої значно важчі.

Олександр, військовослужбовець: «Третє бойове поранення за чотири місяці. Вражень багато, скажу вам так. Заїжджаєш у сектор, 15-20 днів — та у госпіталь. 20-30 днів — і знову до шпиталю. Сильні бойові дії, особливо на північному сході. Поранених багато, втрат багато. Ось навіть по мені — втретє за 4 місяці у шпиталі».

Попри поранення, Олександр не втрачає бойового духу та вже чекає на повернення до побратимів.