Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські художники об’єдналися для збору коштів для ЗСУ

«150 ліноритів на торбинки та футболки від майстерні Пороги». Таку назву отримала нова виставка, яка відкрилася в Дніпрі. Окрім творчої, подія має і благодійну мету — підтримка української армії.

«Це моє життя. Моя професія та моє життя».

Ольга Мікова — мисткиня, що працює у багатьох техніках. На виставці представила ліногравюри різних жанрів — портрети, пейзажі та тваринна тематика. Експозиція «150 ліноритів від майстерні Пороги» поєднала в собі роботи мирного часу та повоєнні твори.

Ольга Мікова, мисткиня: «Виставки завжди важливі, бо це мистецтво, воно необхідне для життя. Люди повинні бачити, торкатися, творити. Так що це дуже важливо».

Тут представлені робити чотирьох дніпровських митців. Ліногравюри можна використовувати, як трафарети для створення унікальних речей.

Володимир Маліков, мистецтвознавець: «Насправді — це така, дуже актуальна експозиція у нинішній час. Ця виставка не лише звертає нас до традицій, а й показує, що друкарські техніки цікаві і зараз. Та мають навіть утилітарне значення, оскільки ми можемо друкувати на одязі і таким чином робити мистецтво графіки ближчим до людей».

Роботи з виставки можуть придбати всі бажаючі. Зібрані кошти підуть на позашляховик для бійців на фронті.