Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські чирлідерші: до популярного спортивного руху приєднались вихованки Університету третього віку

Енергійні, з помпоном в руці й з усмішкою на обличчі. Це про чирлідерок, які розважають глядачів на спортивних заходах.

У лавах потужного спортивного руху поповнення — вихованки УТВ. Програма і навантаження для них, звісно не такі, як у професійних спортсменок.

«Вони дуже енергійні, в них є натхнення і бажання працювати і вдосконалюватися з кожним тренуванням. Так як наші не мають дуже гарної спортивної форми, для них обрали номінацію «помп-денс». Вони будуть працювати з помпонами, робити хореографію», — каже голова федерації чирлідингу і чирспорту Дніпра Анна Бузоверя.

На репетиціях 14 дніпрянок викладаються на всі сто. Кожен рух вдосконалюють і відпрацьовують до ідеальної синхронності. Ба більше, жінки стверджують, що заряджаються позитивом.

«Це драйвово, це цікаво, це музика, це ритм, це вправи. Тут ми переключаємося, ми виходимо з того депресивного, з того страху, який ми переживаємо кожну ніч і кожний день», — розповідає студентка Університету третього віку Олена Доценко.

Дніпровський «Університет третього віку» фінансується з міського бюджету. Людям поважного віку пропонують розмаїття навчань, спортивних заходів і відпочинку. Абсолютно безкоштовно.

«Чирлідинг – новий напрямок і плануємо уже в вересні зробити яскраву презентацію для дніпрян і гостей міста. Пропонуємо показати і майстер-клас з цього напрямку, щоб усі охочі змогли долучитися, а також показові виступи, щоб продемонструвати, чого навчилися наші учасниці та опанували які навички», — пояснює головна спеціалістка управління з питань розвитку і соцзахисту населення ДМР Вікторія Дерець.

Окрім майстер-класу і відкритих тренувань, у планах – виступ чирлідерів поважного віку на всеукраїнському рівні.

Читайте також: Переніс 7 операцій: історія військового з Дніпра, який боронить Батьківщину