Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські анімешники проводять івенти і збирають кошти для допомоги військовим

Дніпрянка Жанна Грімм організовує цікаві івенти для аніме-спільноти та допомагає ЗСУ. На останньому заході косплеєри зібрали кошти, на які купили білизну та великі каністри. Обов’язкова умова проведення подібного фестивалю — наявність надійного укриття.

Ми прекрасно розуміємо, що на фронті зараз спекотно, і придбати якісь футболки з поліестеру — не вихід. Тому ми шукали бавовняні, натуральні. І така краса нам прийшла.
Дніпровські анімешники провели івент. Частина коштів з продажу квитків та сувенірної продукції пішла на допомогу військовим — купили футболки, шкарпетки та великі каністри для води. Більше сотні образів за десять років. В аніме-спільноті у Дар’ї є свій нік — Аріса. На останньому заході була ведучою.

Дар’я, учасниця аніме-спільноти Tanoshi Party, ведуча заходів: «Є в нас косплеєри, які виходять, як дефілянти, показують костюми, себе, все, що вони навигадували, представляють персонажа свого. Є в нас така категорія, як кейк-попери — вони танцюють. До нас з’їжджаються зі всієї України. На останньому Таноші у Кривому Розі в нас переможниця була з Києва». 

Захоплення аніме-культурою і косплеєм для Жанни-Йоко переросло у велику частину життя. До повномасштабної війни дівчина вже організовувала цікаві заходи для однодумців. Рік тому вирішила: треба відволікти людей та водночас зібрати кошти для військових.
Виявилось, у лавах ЗСУ воюють учасники аніме-спільноти. Для них дніпрянки в’язали бафи, закуповували білизну, медикаменти, шкарпетки.

Жанна Грімм, косплеєрка, організаторка аніме-спільноти Tanoshi Party: «Ми за весь цей час назбирали приблизно півтори тисячі доларів. Це непогано, як для івенту. І генератори навіть відправляли, ось що це було з цікавого. І акумулятори для машини вже відправляли, повербанки. Все, чого не вистачає, ми намагаємось доповнювати по максимуму, наскільки це можливо». 

Окрім цього, проводяться аукціони, на яких можна «викупити» собі годину спілкування з косплеєром.

Жанна Грімм, косплеєрка, організаторка аніме-спільноти Tanoshi Party: «Найбільшу суму, яку віддавали, це було за мене 4,5 тисячі. Я не розуміла за що, але я розумію, що люди теж намагаються допомогти. І вони знають, куди йдуть кошти».

Наступний захід організатори планують провести наприкінці вересня. Там також будуть збирати кошти для ЗСУ.

Читайте також: Дніпропетровщина отримала від Франції 14 шкільних автобусів