Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровська художниця зображує захисників України в образі котиків

Бойові котики ЗСУ. Дніпровська художниця Анна Тітова зробила українських захисників знаними на увесь світ. Вона малює їх в образах котів – зі зброєю, коктейлями молотова, у військовому спорядженні. Її малюнки стали відомими за кордоном. Жінка вже відкрила кілька інтернет-крамниць і запустила мерч зі своїми картинами. Частину коштів від продажу перераховує на ЗСУ.

Анна Тітова – відома авторка «українських котиків». Розповідає, перший малюнок створила, аби підтримати коханого чоловіка, який пішов в тероборону на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Анна Тітова, художниця: “Щоб його підтримати, щоб висловити йому свою вдячність, я вирішила йому щось намалювати. Він себе позиціонував, як котика. І так вийшов перший котик – тероборонець”.

До війни Анна працювала ювеліром. Робила прикраси з різних металів та каменю. Малюванням захопилася ще 2 роки тому. А коли в країні почались активні бойові дії, написанням картин стала відволікати себе від тривоги.

Анна Тітова, художниця: “Ця кішка, яка стоїть з кулеметом, якій не дали доплести жовто-блакитний шарфик. А потім, я так дивилась, кулемет – це дуже добре. Але ж зброя українських жінок – це що? Це пательня. Довелося намалювати ще пательню і маленьке це дівча”. 

Після декількох малюнків Анну підтримали її знайомі та друзі. 
Художниця розповідає, малює традиційно – олівцем у спеціальному альбомі. Загалом на кожен малюнок Анна витрачає близько двох годин.

Анна Тітова, художниця: “Ну, я беру листочок, тобто я беру список, що в мене є, і в голові складається якась схема. Потім я вже бачу як воно буде або я іду до своїх друзів та кажу: «А дайте мені, будь ласочка, як воно виглядає».

Аби підтримати збройні сили України та волонтерів, Анна продає українських котиків у вигляді цифрових товарів та мерчів.

Анна Тітова, художниця: “Щодо допомоги ЗСУ, то це справді так, частина коштів іде туди. Але оскільки це моя праця, тобто частина коштів іде на утримання будинку, на утримання 5-ти котиків. І я передаю частину коштів саме на рахунок держоборонпрому. Також частина іде волонтерам Дніпра, яких я особисто знаю”.

Футболки, чашки, шопери та ще низку товарів можна придбати в інтернет-крамниці Анни. Зараз у жінки близько сотні ідей для майбутніх робіт. І щодня їх кількість лише зростає. Тож невдовзі бойові українські котики стануть відомі на увесь світ.