Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ДніпроTV навчить петриківському розпису

Телеканал ДніпроTV продовжує зйомки культурно-мистецького циклу програм «Особиста майстерня».

У рамках телепроекту відбуваються майстер-класи з вишивки, гончарства, живопису, флористики, оріґамі. Новий випуск присвячено петриківському розпису – одному із символів не тільки Дніпропетровщини, але і України.

Своєю особливою технікою та власними «родзинками» з глядачами поділилася майстриня Тетяна Мкртчян.  На телевізійному майданчику ми поспілкувалися з дівчиною та дізнались, як їй вдається створювати справжні шедеври. Тетяна показала як можна просто, але красиво оформити вітальну листівку. Малювала мак – символ кохання та пристрасті. Акомпанували йому тендітні ромашки, що означають ніжність та чистоту. Не обійшлося й без папороті – найбільш  розповсюдженого елементу розпису.

Нагадаємо, у минулих випусках програми відбувались майстер-класи із виготовлення ляльки-торохкальця, різдвяних прикрас та квіткових композицій.

Шукайте нові випуски «Особистої майстерні» на нашому офіційному YouTube-каналі ДніпроTV за посиланням https://www.youtube.com/channel/UCJgtZQ2y3yVrpmbnxTgdb3Q/videos, а також на офіційній сторінці у Facebook за посиланням.