Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпропетровський військовий шпиталь відзначив свою дев’яносто п’яту річницю

Стіни цього закладу бачили поранених ще при війнах у минулому сторіччі. І от знову: під час протистояння на сході України.

За час АТО через шпиталь пройшло майже 12 тис. військовослужбовців. Карети швидких щодня продовжують везти поранених. Попри негаразди та тяжкі часи, медики вже 95 років захищають здоров’я військових. Ювілей шпиталю відзначили невеликою, але міцною родиною: медики та волонтери. Привітати працівників зі святом приїхала міська та обласна влада. Чиновники впевнені: місце бою військових лікарів саме тут – у тилу, в операційних, хірургічних та реанімаційних відділеннях. Найкращих працівників медичного закладу нагородили цінними подарунками – годинниками та вітальними листами.

«На сьогоднішній день вже 400 ліжок планується, але розгорнуто лише 250. Все тому, що один корпус потребує капітального ремонту. Але на нього Міноборони не може видати кошти у зв’язку з тим, що територія ще Міністерству оборони не передана. Вона знаходиться поки що у власності Держмайна», – говорить начальник Дніпропетровського військового шпиталю, полковник медичної служби Віктор Кузьменко.