Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпропетровська обласна дитяча лікарня відзначила 40-річний ювілей

40 років відзначає Дніпропетровська обласна дитяча лікарня. Відкритий у 1981 році медзаклад спочатку приймав винятково мешканців Дніпра. Через 5 років лікарню реорганізували, вона стала обласною. Нині в стаціонарі щорічно лікуються майже 20 тисяч пацієнтів з різними патологіями. В консультативній поліклініці з  року в рік проходять медогляд близько 60 тисяч дітей. За 40 років у медзакладі з’явилися нові відділення та корпуси. У перспективі ж хочуть створити ще й умови для замкнутого циклу лікування, звести гелікоптерний майданчик, підземний перехід та паркінг.

Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради: “Я вітаю всіх лікарів. Це унікальна дитяча лікарня чому? Тут розроблені сучасні методології лікування, якими користується весь світ. Тут працюють цілі династії. Наприклад, є лякарі, які працюють з дня заснування цієї лікарні… І це дійсно супергерої – ті люди і той колектив, який працює тут”. 

Олексій Власов, генеральний директор обласної дитячої клінічної лікарні: “Все 40 лет наша больница развивается. Мы не стоим никогда на месте, так же, как и развивается медицина в целом. И с каждым днем в нашей больнице  развиваются новые медицинские технологии, новые методы лечения, диагностики и реабилитации”.