Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпропетровщина отримує гуманітарні медичні вантажі

Медична система Дніпропетровської області працює злагоджено і стабільно. Йдеться як про мережу первинної ланки, так і спеціалізованої та високо спеціалізованої медичної допомоги. Лікувальні заклади мають змогу придбати препарати, перев’язувальні та витратні матеріали тощо. Водночас область отримує і гуманітарну медичну допомогу від позадержавних, приватних інституцій для підтримки роботи закладів охорони здоров’я, які надають допомогу як мешканцям області, так і переселенцям, евакуйованим з інших регіонів.

За словами заступниці директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Тетяни Квітницької, область уже отримала гуманітарний вантаж від Всесвітньої організації здоров’я, який почали розподіляти між стаціонарними закладами. Це і розчини, хірургічний інструментарій, витратні матеріали. Окрім того, Дніпропетровщина отримала 7,5 тонн гуманітарного вантажу від лікарні німецького міста Котбус.

«Вдячні керівництву, працівникам цієї лікарні, зокрема і нашим співвітчизникам, які там працюють, мешканцям Котбуса. Вони усі гуртом ініціювали таку гуманітарну допомогу для нашої області. Серед іншого це й апарати штучної вентиляції легень, ліки, медінструментарій, антибактеріальні засоби тощо. Усе вже розподіли. Є інформація, що лікарня Котбуса готує новий гуманітарний вантаж. Усе придбано коштом мешканців, лікарів. Це дуже цінно, що поряд з нами є люди, які готові допомогти навіть з інших країн», – підкреслила під час брифінгу 13 березня Тетяна Квітницька.