Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро зустрів символічний потяг Єднання, який проїжджає 12 областей нашої країни

17 лютого Дніпро зустрів символічний потяг Єднання. Торік потяг №6 маршрутом Рахів-Маріуполь вперше здійснив свою поїздку найдовшим маршрутом України. Його протяжність більше як 1800 кілометрів. Нині цей потяг є символом Єднання, який проїжджає 12 областей і везе Державний прапор України. На кожній станції його зустрічали містяни. Як це було в Дніпрі – бачила Анастія Каюда.

Потяг сьогодні прибув до Дніпра після 18 годин в дорозі. Він проходить через 12 областей і зупиняється в семи з них. 90 відсотків квитків на потяг були викуплені. І пасажири, і провідники не очікували такого ажіотажу.

«Це щось з чимось, нас зустрічали практично ка кожній станції і десь оркестр був. Ну круто було, ну ми не чекали цього», — ділиться враженнями Артем Каламурза, провідник пасажирського вагону потягу Єдності

Для пасажирів поїзда під час рейсу звучать слова підтримки та єднання українських діячів культури, освіти та спорту. 

«Всі видатні люди прийшли сказати, що Україна Єдина, ми підтримуємо цей потяг Єдності, це дуже важлива така подія», — каже Діна Міфтахутдінова, призерка Олімпійських ігор.

«Всі підписують прапор, тобто цей потяг везе прапор України через майже всю нашу Україну до Донецької області – до Маріуполя», — зазначає Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

Спортсмени, які долучились до підписання прапора, розповіли: пишаються своєю країною, наскільки вона згуртована — навіть у важкі години. 

«Ну це гордість по-перше, тому що я народився тут живу, з дитинства мріяв, що саме я підіймався на п’єдестал та лунав гімн України. Я бачив, як грають гімни інших держав і хотілось, щоб саме наш гімн залунав на якихось там островах чи інших континентах», — розповів Олег Вередиба, майстер спорту міжнародного класу з дзюдо

З початкової станції потяг вирушив під звуки Державного гімну України, який зустріне поїзд і на кінцевій станції – Маріуполь о 17 годині 17 лютого.

Читайте також: До Дніпра приїхали європейські політичні лідери, аби засвідчити підтримку країни