Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро виділив найбільшу суму коштів на програми співфінансування

Відремонтувати будинок коштом міста. Дніпро наразі є лідером серед інших українських міст за сумою, виділеною на програми співфінансування. З міського бюджету виділили 50 мільйонів для покращення осель дніпрян. Перебіг робіт у будинках ОСББ перевірив черговий по місту Святослав Ткаченко.

Будинок по вулиці Енеїди,30. Тут за програмою співфінансування відновили систему опалення.

Валентина Фарафонова, голова ОСББ «Амур»: «Мешканці задоволені вже давненько. Ми вже третю програму робимо. Перша була вода, друга — ліфти, і третя — система опалення».

Міська програма співфінансування поширюється на багатоквартирні будинки, які експлуатуються понад 10 років. В її межах жителям достатньо зібрати 25% від вартості робіт, інші 75% сплатять з міського бюджету.

Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «Всі аварійні ситуації були усунені. Голова ОСББ та мешканці дуже задоволені роботою міськради, що усунули цю аварійну ситуацію, яка у них була вже багато років».

Зараз по місту проходять різні ремонти у 173 будинках.

Також Святослав Ткаченко перевірив підготовку нового укриття за адресою: Гоголя,14А.

Павло Янковський, прораб: «Насамперед потрібно зробити аварійне освітлення для безпеки. Друге — це, звісно, зробити кабінки для санвузлів. І третє — це зробити оздоблення стін для безпеки дітей та дорослих».

Роботи планують завершити до осені. 

Першочергова мета — безпека містян та учнів музичної школи, які вже скоро розпочнуть свої заняття.

Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «Я поспілкувався з підрядником, який буде виконувати роботи в даному багатоквартирному будинку. Він підтвердив, що дане первинне укриття підходить під всі норми чинного законодавства для того, щоб його використовувати, як первинне укриття».

Наразі по місту триває відновлення 11 укриттів в будинках ОСББ.

Читайте також: Філатов: Дніпро запускає програму підтримки виробників FPV-дронів. На перший етап виділено 20 млн грн