Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро відзначає День Конституції України

28 червня у Дніпрі до пам’ятника молодому Тарасові Шевченку поклали квіти з нагоди 27-ї річниці Конституції України. В урочистостях взяли участь представники міста, області, районів, районних адміністрацій міста, представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«Конституція — основний закон країни, якір, що дає можливість усталено розвиватися, розуміти базові принципи, від яких не можна відходити. Обмеження, які накладаються Конституцією, можуть бути порушені лідерами держави, і бачили, до чого це зазвичай призводить — узурпації влади, хаосу. Колишній президент Янукович намагався «перекроїти» Конституцію під себе і це призвело до народної революції, втрати територій, закладання підстав для агресії рф і подальшої ескалації цих дій. Словом, усе, що пов’язано з Конституцією, — дуже важливе для держави. Вона є базовим законом, закладає основні гарантії прав людей, обов’язки, обмеження для влади. Якщо це реалізується, то така держава є правовою, демократичною», — зазначив секретар міської ради Олександр Санжара.

Довідка. Основний Закон України ухвалили 28 червня 1996 року. Тоді «за» проголосували 315 народних депутатів.

Читайте також: Суспільство, що цінує своє право на вільне життя ніколи не скориться, – Філатов привітав українців з Днем Конституції