Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро відзначає День Державного прапора

Під синьо-жовтим прапором в Україні нині зустрічають іноземних гостей, військовослужбовці складають присягу, працюють українські посольства. Під синьо-жовтим відбулися три проголошення української державності — 1917, 1941 та 1990 року. Нині під цим стягом ведеться війна проти росії. Тож сьогоднішній день для українців важливий, як ніколи. І щоб показати нашу незламність, над Дніпром замайоріли два найбільші стяги України.

Сьогодні зранку в середмісті Дніпра провели урочисту церемонію вшанування Державного прапора України. Через повномасштабне вторгнення росії та особливу загрозу з боку країни-агресорки, у святкові для України дні масових заходів у місті немає.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: «Ми сьогодні приїхали спеціально відсвяткувати з керівництвом області, з керівництвом правоохоронних органів, нашими військовими День Державного прапора і підняти, тому що ми хочемо показати, що ми не боїмося, ми разом, ми поруч один з одним, ми допомагаєм один одному. Все керівництво області, все керівництво міста, всі на своїх робочих місцях».

Біля флагштоку з одним із найбільших прапорів України влаштували стислий офіційний захід. Говорили про історичний шлях українського стягу і наближення перемоги України. Наприкінці голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук подякував нашим захисникам та привітав українців з цим днем.

Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради: «Наші хлопці боронять нашу територіальну цілісність, наш суверенітет, захищають нашу країну. Велика шана та подяка їм за їхню службу народу України. Я хочу привітати всіх з цим святом. Хочу сказати, що Україна переможе, наш флаг буде майоріти у всіх куточках нашої країни, в тому числі на тих територіях, які сьогодні тимчасово окуповані».

У Дніпрі святкування Дня прапора відбувалося не тільки біля флагштку. На фасаді однієі з багатоповерхівок вивісили один з найбільших прапорів у краіні. Раніше цей стяг майорів на одному з найвищих флагштоків України – 72 метри – у Дніпрі .

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради: «Це такий флешмоб і символ для того, щоб ми в принципі всією нацією почали масово так вивішувати прапори, стяги в своїх будинках, квартирах для того, щоб дух нації супроводжувався таким патріотичним наповненнями».

Таку ініціативу з радістю підтримали місцеві мешканці, розповіла голова правління ОСББ «Парусний–10».

Надія Дірей, голова правління ОСББ «Парусний–10»: «Ви знаєте, дуже швидко одізвалися всі, тим паче, що ось і Віталік стоїть, він взагалі переселенець, у нас є переселенці з Харкова, Донецької області. Вони відгукнулися дуже позитивно і прийшли до цього, тобто не довелося нікого там умовляти, а всі відізвалися з дорогою душею».

Після того, як його знімуть з будівлі, він відправиться до волонтерів, які зроблять з нього багато маленьких прапорців і передадуть їх на передову нашим воїнам.