Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро спрямовує на допомогу ЗСУ все необхідне, — Геннадій Корбан

— Завдяки світовим розвідкам та пресі вже який тиждень живемо в очікуванні масованого наступу ворога, вже відомо, скільки техніки підготувала для нього рф. Чимось нагадує інформаційну атмосферу рік тому. Що в цих умовах зараз робить місто для допомоги ЗСУ, чим ще може допомогти громада?

«Ну, можливо, десь і нагадує, хоча не зовсім так, не можу погодитися прямо з цією тезою, оскільки рік тому в цей час справді західні ЗМІ, світові розвідки нагнітали ситуацію щодо майбутньої війни, але, на жаль, керівництво України не реагувало на ці попередження.

Зараз ситуація трохи інша, ми всі живемо в умовах війни. Запеклої, кривавої, важкої війни. Напевно, найважчою з часів Другої світової війни. І тому сьогодні всі попередження вже сприймаються всерйоз. Ніхто із цим не жартує. Я впевнений, що керівництво України це сприймає вже серйозно. І громадяни усвідомлюють і розуміють, наскільки серйозною є будь-яка інформація, яка передається нашими партнерами і транслюється в західних ЗМІ.

Щодо допомоги нашим військовим. Ви знаєте, що міська влада як тоді, до війни, вживала заходів та зусиль для того, щоб захистити місто та область від вторгнення, також і зараз міська влада вживає всіх заходів, спрямовує всі необхідні ресурси, фінанси на допомогу Збройним силам України, на допомогу у зведенні та будівництві оборонних споруд, які вже в принципі пристойно потріпалися за цей період, і якісь речі потрібно підремонтувати, якісь підсилити. У цьому випадку сьогодні навіть мені доповідали, що низка техніки вирушила на певну ділянку кордону області, не говоритиму, який, де будуватимуть додаткові оборонні споруди. Тому ми не знижуємо темпу допомоги ЗСУ, ми продовжуємо готуватися. Як то кажуть, ворог біля воріт, ворог наступає.

На сьогодні Збройні сили України зайняли позицію оборони та намагаються не пропустити ворога в районі Донецької області та Запорізької області.

Тому працюємо далі, діємо на благо країни, на благо області та на благо міста та його містян», розповів керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері телеканалу Дніпро TV.

Читайте також: У Дніпрі проінспектували один з підрозділів КП «Дніпроводоканал».