Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Дніпро. Разом» – дозвілля для містян

Дніпро організовує «Дніпро. Разом. Літо 2023» – серію родинних заходів, які проходитимуть з 8 липня по 27 серпня під керівництвом міської влади та міського голови Бориса Філатова. Цей захід пропонує різноманітну програму, яка задовольнить різні інтереси та потреби відвідувачів. У програмі заходу ви зможете брати участь у творчих майстернях, де ви зможете виявити свої таланти та навички. Також будуть проводитись конкурси на знання історії міста. Для тих, хто зацікавлений у вивченні української мови, будуть проводитись творчі заходи під назвою «Українською, будь ласка». Шукайте своє подвір’я, приходьте в гості.

Катерина з сестрою вносять останні штрихи до своєї частини майбутньої картини. Разом з іншими гостями свята дівчата створюють спільний малюнок.

«Ми зараз малюємо картину, кожен малює що хоче, щоб вийшла якась загальна картина дуже гарна. Я зараз малюю квіточку, а до цього я малювала повітряну кулю», — показує дніпрянка Катерина

Творча майстерня зацікавила й 9-річну Софію:

«Я танцювала, ще мені заплели оці косички, я малювала. Це море, а на ньому пливе парусник».

Мати Софії вважає, що такі заходи допомагають дітям розвивати свої творчі здібності.

«Моя дитина танцювала поряд з іншими дівчатами, їй дуже сподобалося. Ще їй заплели дуже чудові коси. Я бачила, що брали участь і батьки, запрошували батьків. Мені дуже сподобалося, я із задоволенням, із захопленням спострігала, як це все відбувалося», — ділиться дніпрянка Ірина Приварникова.

Родинне свято – частина серії заходів «Дніпро. Разом». Їх організовують, аби жителі і гості міста могли цікаво і корисно провести дозвілля. До програми входять руханки, настільні ігри, конкурси на знання історїї міста та солодкі подарунки.

«Коли триває повномасштабна війна, і діти, і дорослі перебувають в такому суцільному стані стресу, як ніколи потрібно гуртуватися, як ніколи потрібно протягувати одне одному руку, створювати гарний настрій. Тут велика програма для дітей: це руханки, майстер-класи, це достатньо велика інформаційна програма від Музею історії Дніпра», — пояснює Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР.

Такі свята проведуть у 24 дворах Дніпра. Комплекс заходів «Дніпро. Разом» реалізується в межах програми Бориса Філатова – «Культурна столиця». Побувати на них можна щовихідних до 27 серпня включно. Шукайте своє подвір’я та дату заходу на офіційній сторінці проєкту.

Читайте також: У Кам’янському в пожежі загинула жінка, чоловіка врятували