Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро продовжує надавати безкоштовні гарячі обіди вимушеним переселенцям

Дніпро зігріває. У місті переселенців та літніх людей годують гарячими обідами. Це частина комплексної програми соціального захисту населення. Щодня п’ять з половиною тисяч людей мають змогу поласувати гарячими стравами у терцентрах Дніпра та пунктах харчування. 

Дмитро приїхав до Дніпра з Маріуполя ще в лютому 2022 року. Чоловік майже щодня відвідує Правобережний пункт харчування. Саме тут годують гарячими обідами вразливі категорії населення.

Дмитро, отримувач гарячого обіду: «Талоні оформляються і на підставі талону отримуємо обід. Чудово годують, тут навіть нема чого говорити, питань немає. Перше та борщ, суп та розсольник, каші, макарони, котлети, курка».

Кожного дня гарячими обідами забезпечують понад 1400 ВПО. Також їжу отримують інші підопічні терцентрів Дніпра.
,
Едуард Підлубний, заступник міського голови Дніпра, директор департаменту соціальної політики ДМР: «Харчуються в самих їдальнях територіального центру, в різних локаціях міста. Ті, що не мають змоги прийти, вони обслуговуються на дому. Для них соцпрацівник  дуже гарну порцію обіду може принести додому, і таких в нас більше ніж 5,5 тисяч підопічних».

Якість продуктів ретельно контролює відповідна робоча група департаменту.

«5 днів може зберігатися фасоване при відповідній температурі. Після фасування ми кладемо його в холодильник».

Отримати обіди можна за спеціальними талонами.

Юлія Крохмаль, завідувачка сектору соціального захисту внутрішньо переміщених осіб управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб: «Для отримання харчування ВПО має звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання, записатися та отримати талон на харчування на кожен день. До у правління соціального захисту ВПО подає заяву, треба мати при собі паспорт і бути зареєстрованим у Дніпрі після 24 лютого».

Детальніше про послугу можна дізнатися на офіційному сайті департаменту соціальної політики ДМР.

Читайте також: Після уроків допомагають Україні: волонтерська діяльність шкіл та садочків Дніпра