Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро повертає дві земельні ділянки, які у свій час незаконно вибули з комунальної власності Дніпровської міської територіальної громади

Дніпро продовжує повертати земельні ділянки, які у свій час незаконно вибули з комунальної власності Дніпровської міської територіальної громади. Над цим плідно працює департамент правового забезпечення ДМР. Співробітники департаменту проводять претензійно-позовну роботу в напрямку повернення до комунальної власності міста земельних ділянок, які вибули з неї незаконним шляхом. 

У 2020 році Борис Філатов подав заяву по фактах незаконного вибутя земельних ділянок з власності міста до правоохоронних органів. По цих фактах було зареєстровано відповідне кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває. 

А віднедавна, до Дніпровської міської ради звернулись дві особи. Кожна з них має у власності по одній земельній ділянці, які колись належали місту. Вони звернулись із заявою про добровільну відмову від права власності на ці земельні ділянки, нормативна грошова оцінка яких складає близько 19 млн. грн.

Сьогодні під час сесії міської ради депутати проголосували за надання згоди на одержання Дніпровською міською територіальною громадою права власності на ці дві земельні ділянки. Після певних процедур, наше місто укладе угоду про передачу права власності на землю та здійснення державної реєстрації права власності на ці земельні ділянки за Дніпровською міською територіальною громадою.

Читайте також: Молодим педагогам Дніпра збільшили щомісячні виплати – рішення депутатів