Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро потерпає від сміття: що чекає на безвідповідальних відпочивальників

Пляшки, стаканчики, серветки та залишки цигарок — все це залишають після свого відпочинку безвідповідальні містяни. З приходом тепла на головних вулицях Дніпра починається «активний» відпочинок, який супроводжується розпиттям алкоголю. Як виглядає «культурне» дозвілля та що воно лишає по собі? 

Софія, дніпрянка: «Я дуже часто буваю на Європейській площі і дуже часто спостерігаю, як люди сидять на лавочці, просто протягують руку й за себе викидають сміття. Два метри пройтись до смітника їм дуже тяжко». 

У Дніпрі та країні теплішає. Люди все більше часу проводять на вулиці. Проте, багато хто з дніпрян поводить себе, м’яко кажучи, неохайно.

Юлія, дніпрянка: «Якщо подивитись навколо, тут дуже багато сміття. І насправді від кожного з нас це залежить. Ось ця чистота, всім приємно гуляти чистим містом, коли не валяється ось так, наприклад, стаканчик з-під кофе чи щось таке. Тому я вважаю, що це недоречно як мінімум. Тому що це наше суспільство, яке ми повинні підтримувати». 

Розпиття алкогольних напоїв у громадському місці вважається порушенням законодавства України. Серед відпочивальників також чимало схожих на неповнолітніх.

Людмила Копиленко, інспекторка пресслужби управління патрульної поліції в Дніпропетровській області: «Статтею 178 Адміністративного кодексу України регулюється відповідальність за те, що людина з’являється в громадському місті в нетверезому вигляді, що ображає громадську мораль та людську гідність, а також вживання алкоголю, слабоалкогольних напоїв, а також пива у заборонених законом містах. Ця відповідальність складає від 17 гривень до 85 гривень штрафу». 

У разі повторного правопорушення впродовж року штраф зросте. Дітей до відділку правоохоронці не забирають, але телефонують батькам, з якими проводять співбесіду.
Дніпро — це в першу чергу люди. І кожен з нас несе відповідальність за те, як буде виглядати наше місто.

Читайте також: Комунальні служби Дніпра оперативно реагують на звернення, які надходять до контакт-центру міськради та Штабу взаємодопомоги Громадської ради