Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро під прицілом: у місті ремонтують пошкоджений водогін

Дніпро на лінії вогню. Місто напередодні обстріляли російськими ракетами. Їх ворог випустив з винищувачів, що вилетіли з Каспійського моря. Снаряди потрапили у водогін у центрі міста. Без води залишилися десятки кварталів Дніпра. 

“Взяли, бахнули и разбомбили”.

Окупанти обстріляли Дніпро. Максим зі сльозами на очах згадує вчорашні прильоти. Каже, дивом ніхто не постраждав.

Максим Єфтєєв, дніпрянин: «Десь 10 робочих місць, з них 5 — це ВПО з Лисичанська, Краматорська, Донецька”.

А от свій бізнес Максим втратив. Від будівлі магазину не лишилось нічого. Одні руїни…

Максим Єфтєєв, дніпрянин: “На жаль, сталося так, що вибухом будівлю пошкодило так, що вона не підлягає ремонту. Стіни порепані, полупані, повідходили. Криша вся тримається на проволочках. Дуже небезпечно знаходитись”.

Ворог випустив ракети по Дніпру з винищувачів у Каспійському морі. Снаряди потрапили у водогін на правобережжі міста. Від удару утворилася вирва у три метри глибиною. Одну трубу перебило, ще дві – зігнуло навпіл. Та у водоканалі обіцяють: все відремонтують швидко.

Сергій Ченчевіч, начальник інспекції з контролю за ремонтами КП “Дніпроводоканал”: “Після ситуації, яка склалася, центральні райони, Шевченківський район більше всього постраждав і частина Соборного району. Підраховується сума збитків, плануютться заходи щодо скорішого відновлення водопостачання та відновлення руху по магістралі. Буде нормалізація тиску і всі мешканці Дніпра будуть з водою в сталому режимі”.

Авіударами також пошкоджено автівки та інші магазини.