Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро — перший: у місті працевлаштували 60% переселенців — це найкращий результат в Україні

Робота для ВПО. Дніпро сьогодні є лідером з працевлаштування переселенців. До 60% з них вже знайшли нову роботу у нашому місті. 35-40% здобули новий фах, решта — працюють на своїх релокованих підприємствах, у місцевих адміністраціях, сервісних центрах та комунальних підприємствах.

Ольга разом з родиною переїхала до Дніпра з прифронтової Авдіївки майже рік тому. Навесні цього року почала шукати роботу. Жінка зізнається, це було непросто.

Ольга Курамшина, переселенка з Авдіївки: «Зіткнулася з певними труднощами, і ухвалила рішення звернутися до мера міста за допомогою. Я написала листа Борису Альбертовичу з проханням допомогти мені у працевлаштуванні. Моє питання було передано в службу працевлаштування і буквально через деякий час воно вирішилося. Я дуже вдячна безпосередньо Борису Альбертовичу та всім співробітникам інспекції з працевлаштування».

Вже незабаром жінка вийде на роботу. Сфера її нової діяльності схожа з тим, чим займалася в своєму рідному місті. Аби допомогти таким як Ольга, у Дніпрі проводять зустрічі роботодавців та ВПО. Там можна дізнатись про умови праці, зарплату та соціальні гарантії.

Фенікс Матюшин, представник мережі супермаркетів: «З початку війни ми вже працевлаштували більше 700 вимушених переселенців. Це наша політика, це наша позиція, нашого генерального директора. Тому ми, власне, тут кожного разу. Нас запрошують і ми працевлаштовуємо всіх вимушених переселенців».

Свої вакансії презентують бізнеси міста, а також департаменти, комунальні підприємства та заклади Дніпровської міської ради.
Також долучили й державний «Ощадбанк», аби розповісти про можливості грантової урядової програми єРобота.

Тетяна Янушкевич, очільниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР: «Щодо мікрофінансування, міктокредитування для тих фізичних осіб, хто хоче відкрити підприємства, зайнятися підприємницькою діяльністю, або вже є фізичною особою-підприємцем, але хоче розширити власний бізнес, зараз представник дуже дотепно пояснює, яким чином подавати документи, яким чином надавати бізнес-план, які шляхи маєш ти пройти, яким чином видаються ці кредитні кошти».

Чергова зустріч відбулася в центрі «Я-Маріуполь». Тут зібралися не тільки маріупольчани, а й переселенці з інших міст. У Дніпрі нині 12,5 тисяч маріупольців. З працюючих понад 60% уже працевлаштовані.

Олександр Халявінський, керівник центру підтримки переселенців «Я – Маріуполь» у м. Дніпро:
«На базі нашого центру працює рекрутер, який допомагає саме в питаннях працевлаштування для наших людей. Сьогодні він допомагає в написанні резюме, як правильно зорієнтуватися на ринку праці, як правильно підібрати вакансію, а також, як правильно себе представити перед роботодавцем, щоб він мав зацікавлення взяти саме нашу людину до себе на роботу. Тому ми дуже працюємо в цьому напрямку. З нами сьогодні співпрацює і Дніпровський центр зайнятості, і інспекція з питань державної служби».

Водночас через муніципальний телеграм-канал вже понад 20 тисяч переселенців знайшли собі роботу.

Читайте також: На маршрутах Дніпра працює водій тролейбуса з Маріуполя