Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро пережив найпотужнішу ракетну атаку від початку війни: наслідки

Дніпряни пережили найпотужнішу атаку від початку війни. Минулої ночі російські окупанти гатили по нашому місту ракетами і Шахедами. Є постраждалі серед мирного населення. Куди влучили і скільки російських снарядів наша ППО відправила на металобрухт? 

«Дах тремтів. Я думав, що це ніколи не скінчиться!»

Ховався між двох стін і майже не спав. Дніпрянин Ілля розповідає, як пережив цю ніч.

Ілля, пережив нічний ракетний обстріл: «Настрій зараз такий, щоб дійти до кремля, дістати ту лису тварюку і змусити замінити це».

О пів на четверту попередження у телеграм-каналах досягли апогею. І за мить в різних куточках Дніпра стались потужні вибухи. Тривожились навіть домашні тварини.

«Бахають і бахають, так? Нічого, наші хлопці впораються. Лягай на подушку, тобі сьогодні можна на подушки».

Не публікували відео аж до ранку. Врешті очільник ДСНС України виклав кадри з місця прильотів. Внаслідок потужного обстрілу зруйновано три будівлі аварійно-рятувальної частини, знищено понад 20 одиниць техніки. Є руйнування приватного підприємства, пошкоджено кілька багатоповерхівок. Постраждали сім цивільних і рятувальник.

Сергій Ковтонюк, речник ГУ ДСНС у Дніпропетровській області: «В Іларіонівській громаді, Синельниківському районі, упав БПЛА. Там виявили й уламки ракети. Постраждали 7 людей – дві жінки 52 та 70 років зараз у лікарні. Зачепило три приватні будинки, 9 багатоквартирних, дитсадок, магазини та адмінбудівлі, пошкоджено 6 авто».

Вночі воїни повітряного командування «Схід» і «Південь» знищили чотири крилаті ракети Ха-101/Ха-555 та 20 ударних дронів типу «Shahed».
За фактом порушення законів та звичаїв війни Офіс генпрокурора України розпочав досудове розслідування.

Читайте також: Фото наслідків нічного російського терору у Синельниківському районі