Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро отримав 1 млн доларів допомоги

Міжнародний ІТ-підприємець, засновник компанії Firefly Aerospace та співзасновник ГО «Асоціація Ноосфера», Макс Поляков повідомив про внесок вартістю 1 млн доларів США, який він передав Благодійному фонду «ТАПС-Україна». 

Це — перший великий переказ коштів за реквізитами, які днями опублікував мер Дніпра Борис Філатов у своєму зверненні до міжнародної спільноти з закликом сприяти збору коштів для гуманітарних потреб Дніпра. 

«Завдання полягає в тому, щоб зібрати 30 мільйонів доларів за 30 днів.  Тож закликаю всі великі бізнеси та IT-компанії наслідувати мій приклад! Я переконаний, що важливо допомагати нашій Батьківщині, де б ми зараз не були.  Продовжуємо боротися разом», — зазначив пан Поляков.

Як відомо, Дніпро нині залишається ключовим гуманітарним хабом, куди з’їжджаються десятки тисяч переселенців з гарячих точок країни. Тож усі кошти буде використано для порятунку мирних та безвинних людей, які змушені тікати від війни, розв’язаної росією.

«Знаючи Макса вже доволі довгий час, я певен, що він не обмежиться лише грішми. Він став на Заході послом Дніпра. Людиною, яка тепер не залишить у спокої  ані офіційну владу, ані приватний бізнес», — заявив у відповідь Борис Філатов, зауваживши при цьому, що всі ті, хто роками заробляв свої статки в Україні, повинні проявити свою позицію та допомогати постраждалим від війни бодай фінансово. 

Водночас, за словами Філатова, він також веде перемовини з голлівудськими зірками та селебритіс, аби ті так само стали до лав послів Доброї волі Дніпра у світі. 

Реквізити для пожертв можна знайти за посиланням.