Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро надає матеріальну допомогу постраждалим внаслідок ракетних ударів

Дніпро допомагає містянам, які постраждали внаслідок російської атаки. Мерія виплачує грошову компенсацію на відновлення житла. Скільки дніпрян вже звернулись по допомогу та які документи для цього потрібно надати?

«Ось сюди впала ракета. Канава від дому залишилась,Ю і в мене рознесло повністю дах, стіни пошкодило».

Анатолій Пукас розповідає, як 23 жовтня російська крилата ракета влучила між 2-х подвір’їв. Його та сусідів в оселях не було.

Анатолій Пукас, дніпрянин: «Кум подзвонив. Сказав, що в дім потрапила ракета. Жах такий, що тут не було ні забора — все позносило. Дах пошкодило, стіни зруйновані так само, і фундамент пошкоджено, вікон нема».

Зараз дім в аварійному стані. Анатолій каже, доведеться повністю його відбудовувати.

«Стеля тримається на шкафу. Шкаф як убрать, то стеля рухне».

Наразі чоловік подав документи до департаменту соціальної політики Дніпровської міськради, аби отримати компенсацію на відновлення свого житла.

Наталя Лісна, заступниця начальника управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: «Заява на ім’я міського голови, копія паспорту власника житла, копія його ідентифікаційного номеру, копія права власності на домоволодіння чи квартиру і оригінал акту обстеження. Департамент отримує пакет документів, формує розпорядження, підписується і людям на карточку приходять гроші».

За матеріальною допомогою звернулися вже 53 жителі Дніпра. Максимальна сума, яку місто може виплатити — 500 тисяч гривень.