Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро має бути чистим, — Геннадій Корбан

— Незважаючи на війну, у місті активно триває акція «Дніпро квітучий, Дніпро чистий», запит містян на чистий громадський простір великий – чи є можливості в комунальних служб повноцінно та оперативно на цей запит реагувати? Чи, може, це зараз не зовсім вчасно? Як ви вважаєте?

— Чому не вчасно? Люди повинні жити в чистоті, люди не можуть жити в бруді та в смітті. Тому дуже багато звернень йде зокрема до Громадської Ради з приводу прибирання території, щодо вивезення великогабаритного сміття, щодо взагалі очищення дворів та територій, які дуже забруднені після минулої зими.

І комунальні служби реагують.

Ви знаєте, можна, звичайно, лаяти їх нескінченно і говорити, що вони у всьому винні, але насамперед треба розуміти, що смітять люди. І люди повинні самі ставитися до місця свого проживання, до свого довкілля дуже дбайливо. Але, на жаль, люди так не ставляться.

Комунальні служби реагують, прибирають місто. Більше того, у місті заплановані толоки для того, щоб люди могли разом з райадміністраціями організовано отримати інструменти, отримати саджанці, отримати якісь можливості і для прибирання території, і для того, щоб ці території, так би мовити, озеленити і зробити краще, комфортніше для свого проживання.

Тому місто виходитиме з такими ініціативами — вірніше, вже виходить. І ми побачимо з вами, що це відбувається, і місто це робитиме і щомісяця, можливо, і щотижня, наскільки вистачатиме ресурсів у комунальних служб та районних адміністрацій.

Читайте також: Відновлення доріг у Дніпрі: комунальники працюють вдень та вночі