Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро лідирує за кількістю дітей, народжених переселенками

Дати нове життя, попри зруйноване власне. Значна кількість ВПО, що були змушені покинути рідні домівки через війну, оселились у Дніпрі. Серед них і вагітні жінки. Як породіллі наважуються на пологи в інших містах та чи задоволені вони допомогою Дніпра? 

«Це один з наших пологових залів, тут у нас народжують жінки. Це комфортабельне ліжко, де вони народжують, тут все облаштоване; це у нас реанімаційний дитячий столик, де після народження дитинку оглядають неонатологи».

Наталя та Дмитро — переселенці з Лиману Донецької області. Після початку повномасштабного вторгнення півтора роки жили в Мукачеві. До Дніпра прибули нещодавно. Пара вже має 11-річну донечку, і ось тепер родина поповнилася сином, якого назвали Владиславом.

Наталя Руденко, переселенка: «Обрали Дніпро, бо це найближче місто до нашого, де ми жили. Сюди приїхало багато наших знайомих. Лікарня нам дуже сподобалася, дуже-дуже сподобалася, все дуже добре».

Дмитро Руденко, переселенець: «Дуже нам сподобалось, дуже гарне відношення персоналу до пацієнтів, до діточок, гарні умови. Тобто тут все так по-домашньому. Ми просто знаходимося, як вдома, я вам так можу сказати. Тобто люди нічим не відрізняються від мешканців Лиману».

За словами лікарів, серед інших міст саме Дніпро обирають більшість переселенок для того, аби народити.

Юлія, лікарка: «До всіх переміщенних особ у нас дуже дбайливе відношення і ставлення. Ми розуміємо, в яких вони скрутних обставинах зараз знаходяться. У багатьох переміщених жінок, які у нас народжують, чоловіки знаходяться на передовій. Деяких відпускають до дружин на пологи, ми дуже радіємо, тобто для них — це така значна подія».

Загалом за час повномасштабної війни у міських пологових будинках народилось понад 9 тисяч дітей. З них 1,6 тисяч пологів прийняли у жінок ВПО.

Читайте також: Верховний Суд поставив крапку в оскарженні тарифів на паркування у Дніпрі й підтвердив законність їхнього ухвалення