Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Дніпро єднає родини України”: для сімей переселенців провели екофест

У Дніпрі на території одного з підрозділів дитячо-юнацького центру «Штурм» серед родин переселенців провели екофест «Дніпро єднає родини Україні». Захід організував центр за підтримки департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради. До заходу долучилися родини з дітьми, якими опікується дитячо-юнацький центр «Штурм». У програмі — прибирання території, а також різні творчі майстер-класи та активності. 

«Мета сьогоднішнього заходу – об’єднати гостей нашого міста, тобто внутрішньо переміщених осіб з нашими постійними вихованцями «Штурму». Разом упорядкували територію центру, поєднуючи з участю у різних майстер-класах. А по завершенні учасники усі гуртом посмакували кашею. Дніпро – місто, до якого з трьох напрямків приїжджають люди через бойові дії. Наразі у місті офіційно зареєстрованих близько 100 тис. внутрішньо переміщених осіб, з них біля 20 тис. – діти. Ми, як напрямок позашкілля, усвідомлюємо, що ці дітки – наші потенційні вихованці. Вони з різних регіонів нашої країні, і ми маємо познайомити їх з Дніпропетровщиною, зокрема й Дніпром. І сьогоднішній захід – не лише про знайомство дорослих, а передусім спілкування та комунікацію дітей», — підкреслила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла. 

Водночас заступник директора дитячо-юнацького центру «Штурм» Ігор Шаламаєв зазначив: «На постійній основі підтримуємо 300 родин переселенців. Йдеться про надання як гуманітарної допомоги, так і соціалізацію батьків і дітей. Сьогоднішнім заходом знайомили такі родини між собою, з нашим містом і гарно провели дозвілля».

Читайте також: У Дніпрі запровадили тематичні екскурсії для переселенців