Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро готується до безпечного та теплого зимового періоду

Чергова по місту, помічниця директора КП «Теплоенерго», Анастасія Сухіна перевірила виконання доручень міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо облаштування укриттів та підготовки до нового опалювального сезону 2023-2024.

Сергій та Олександр прокручують та змащують мастилом кожний гвинтик насосу. Чоловіки кажуть: навіть влітку у котельні Чечелівського району чимало роботи. І все це для якісного забезперення теплом дніпрян взимку. Ревізії обладнання проводять регулярно для гарантії правильної і безпечної роботи системи, пояснюють слюсарі.

«Я дуже задоволена, поспілкувалась із хлопцями, які кажуть, що люблять свою роботу, і я дійсно знаю наших людей, які віддані своїй роботі, бо я знаю, як ми проходили цей опалювальний сезон, було важко. Досвід був для нас новий — працювати в таких умовах, але наші слюсарі просто найкращі», — говорить Анастасія Сухіна, помічниця директора КП «Теплоенерго» ДМР.

«Попередній опалювальний період показав, що треба резерв у зв’язку з відключенням електроенергії, у нас усі насоси на різних водах, і ми ревізуємо, щоб наступний опалювальний період пройшов без аварій», — розповідає Олександр Шевченко, майстер котельні.

Робота кипить і ззовні будівлі. Для енергоощадження взимку — зараз відновлюють  теплоізоляцію трубопроводів. 

«Тут спеціальна мінвата, яка не дає виходити теплу, і далі покрівельний матеріал, який якісний, як скловолокно, яке не дає втрат тепла, щоб ми не обігрівали зовнішнє повітря», — пояснює Геннадій Плахтій, начальник теплової дільниці.

По всьому місту приблизно 42 км мереж потребують оновлення теплоізоляції. Робота вже виконана на 60 %.

Тривають роботи і в одному із навчальних закладів професійної освіти.

«На сьогодні ми виконали 80% роботи щодо облаштування нашого укриття, плануємо з 1 вересня розпочати змішану форму навчання», — звітує Станіслав Боровов, заступник директора навчального закладу професійної освіти.

«Незважаючи на те, що воно невеличке, воно дуже затишне, комфортне. Тут є все необхідне: питна вода, є сухпайки, до 1 серпня, мені доповіли, що укриття будуть обладнанні 2 генераторами, є 2 виходи та аварійне освітлення», — говорить Анастасія Сухіна, помічниця директора КП «Теплоенерго» ДМР.

Напростіше укриття розраховане на 150 осіб, має цілодобовий доступ.

Читайте також: У Дніпрі за дорученням міського голови цьогоріч затвердили механізм  розміщення літніх майданчиків