Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро доправив військовим першу велику партію вітчизняних FPV-дронів

«З любов’ю від дніпрян». Військові отримали першу партію FPV-дронів вітчизняного виробництва, системне придбання яких раніше анонсував міський голова Борис Філатов. Щотижня місто доправляє на фронт великі партії техніки та автомобілів на десятки мільйонів гривень. Також після того, як мерія Дніпра чи не першою в країні ухвалила міську програму підтримки виробників FPV-дронів, військові отримали перші такі безпілотники.

Дешеві, але нищать ворожу техніку на мільйони доларів. Дніпро доправив на фронт першу партію з 30 FPV-дронів вітчизняного виробництва.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: «Бажаємо, щоб кожен дрон влучав у ціль. Ми і далі цю програму розвиватимемо».

Їхня особливість — вид від першої особи. Це дозволяє дрону швидше пересуватись та більш точно маневрувати. На додачу такі «пташки» досить недорогі у виробництві, але мають значну вогневу потужність.

Микита, військовослужбовець: «Одна така річ коштує десь 500 доларів, а може знищувати техніку, вартість якої набагато більша. Наприклад, минулого тижня наш батальйон знищив три БМП вартістю від 1 до 2 мільйонів доларів за штуку. Ось тому є перевага саме цієї технології».

Ці квадрокоптери створив виробник з Дніпра. В подальшому міськрада планує продовжувати співпрацю з різними виробниками, оскільки вони здатні виготовляти різні модифікації дронів.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: «Плідно працюватимемо з військовими. Дивитимемося, які дрони їм більше подобаються. І далі працюватимемо з єдиним виробником, який дасть максимально якісний результат».

Дніпро залишається лідером з підтримки Сил оборони. Місто і надалі продовжить забезпечувати фронт необхідним, наголосив очільник міста.

«Дякуємо. Разом до Перемоги!»

Читайте також: Кабмін ухвалив реформу вищої освіти в Україні: що вона передбачає

https://www.youtube.com/watch?v=EVylTmLNMSQ