Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро доправив військовим чергову партію FPV-дронів 

Дніпро продовжує забезпечувати українських оборонців необхідною технікою. Після того, як мер Борис Філатов ініціював запуск однієї з перших в країні програм підтримки вітчизняного виробництва FPV-дронів, місто вже доправило на фронт понад сотню таких БпЛА. Нині військові отримали чергову партію цих безпілотників.

«FPV-дрони реально зараз рішають на полі бою. Їхня суть в тому, що оператор, який ним керує, безпосередньо дивиться, куди дрон летить. Можна відкоригувати або спрямувати його точніше — щоб завдати удару. Тобто в реальному часі коригується точне попадання у мішень», — наголошує військовий Іван.

Також українські воїни, яким раніше доправили такі дрони, дякують місту за системну підтримку.

«Шановні мешканці міста Дніпра. Велика подяка вам від бійців підрозділу аеророзвідки 40-го окремого стрілецького батальйону за ваш внесок і участь у пришвидшенні нашої спільної перемоги», — говорять бійці.

Тож Дніпро — попри зміни у бюджетному законодавстві країни — продовжить і надалі закуповувати необхідні на фронті техніку, автівки та оснащення. На цьому постійно наголошує мер Борис Філатов.

«Це вже третя передача (безпосередньо FPV-дронів, — ред.). Разом із попередніми доправили вже 105 дронів. Кожен дрон може нести на собі вибухівку, здатну знищити якусь броньовану техніку — зокрема танк. Сподіваємося, що ці дрони будуть корисними у знищенні ворожої техніки та сили. І також у захисті наших хлопців — їхніх життів і здоров’я», — наголосив секретар міськради Дніпра Олександр Санжара.

Читайте також: ППО знищила 16 БпЛА та 1 керовану авіаційну ракету