Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро долучився до порятунку тварин з екопарку Харкова

Україну шокувала новина, що тварин з відомого харківського екопарку плануюсь приспати. Всіх хвилювало майбутнє левів та ягуарів. Але вже вчора почалась рятувальна операція, щоб вивезти тварин з небезпечної зони. Які тваринки вже у Дніпрі?

Екопарку біля Харкова через постійні обстріли та бомбардування більше не існує, – розповів його засновник Олександр Фельдман. Він же зазначив: якщо впродовж дня не вдасться облаштувати тимчасове житло для великих хижаків, то тварин доведеться приспати.

Ситуація здавалася майже безнадійною. Та історія набула неймовірного розголосу в Україні та за її межами. Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко у фейсбуці написав: питання з евакуацією тварин вирішено.

Олександр Фельдман, засновник «Фельдман-Екопарк»: «Был тяжелейший день. Нам удалось сегодня спасти, благодаря Виталию Витальевичу, благодаря людям, которые съездили, спасти маленьких львят, спасти пантеру, спасти ягуара. Спасти некоторых птиц, спасти карликового оленя Мунжаку, к сожалению, одного – вся его семья погибла».

Під час рятувальної операції тварин, доводилось діяти швидко. Разом з хижаками вдалося врятувати журавлів. Про евакуацію тварин написав і Борис Філатов, міський голова Дніпра.

“Сьогодні ми, Дніпровська мерія, вивозимо тварин із «Фельдман-Екопарку» під Харковом.
Під обстрілами ми рятуємо тварин.
Вивозимо їх у Дніпро, Київ та Житомир”.

Частину тварин вже вивезли з «сірої зони» під Харковом, незважаючи на обстріли.

Олександр Фельдман, засновник «Фельдман-Екопарк»: «Дорогие друзья, сегодня спасли пять львов. Вчера пантеры и ягуары. Сегодня взрослый лев. Процесс начался. Нам сегодня очень сильно повезло».

На сайті «Фельдман-екопарку» викладені реквізити для збору коштів, які спрямують на порятунок людей та тварин від війни та гуманітарної катастрофи. А ми будемо слідкувати за операцією з порятунку тварин екопарку.