Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро для ЗСУ: дніпряни висловились про розподіл грошей з бюджету

Дніпро продовжує лідирувати в закупівлях необхідного для наших оборонців. Від громади міста на фронт регулярно передають партії техніки, автівки, дрони, планшети та багато іншого. Напередодні формування бюджетів на наступний рік у Дніпрі вирішили з’ясувати, яким витратам надають перевагу жителі міста. 

Більше допомагати ЗСУ, але продовжувати ремонтувати аварійні дороги. Такої думки дотримуються понад половина дніпрян, які взяли участь в опитуванні «Оперативної соціології».
Його провели за трьома категоріями: куди збільшити витрати, що залишити без змін і де, на думку людей, краще зекономити.

Денис Денисенко, засновник компанії «OPER.SO»: «Пріоритет – це допомога ЗСУ. Люди хочуть збільшити ці витрати. Цей варіант назвали 56% опитаних. 27 сказали, що треба ліквідовувати наслідки обстрілів; 27 сказали, що треба облаштовувати бомбосховища. Тобто це все витрати, пов’язані так чи інакше з війною».

Без змін опитані воліють залишити так звані «комунальні питання» — освітлення, водопостачання, вивіз сміття, інші втрати житлово-комунального сектору. А також аварійні ремонти доріг, дитячих та спортивних майданчиків. Водночас люди готові нехтувати побутовим комфортом за для допомоги армії. А є й позиції, які вважають за потрібне значною мірою обмежити.

Денис Денисенко, засновник компанії «OPER.SO»: «Зменшити люди б хотіли витрати, пов’язані з великими інфраструктурними проєктами, зі святами, забезпеченнями чиновників. Такі речі, які наразі не на часі».

Дніпро й донині залишається серед лідерів з підтримки Сил Оборони. На платформі «Прозоро» підбили підсумки публічних закупівель дронів. З 432 закупівель безпілотників на загальну суму 775 млн грн майже 400 провів саме Дніпро, посівши перше місце в рейтингу. Для наших захисників купують як розвідувальні, так і бойові апарати.
Також днями Дніпро передав на фронт першу партію FPV-дронів українського виробництва. Загалом для забезпечення наших захисників необхідною технікою і спорядженням, зведення захисних споруд та ліквідацію наслідків ворожих ракетних атак з міського бюджету витратили вже понад 3,5 млрд. гривень.

Читайте також: Майже 2 тис переселенців цьогоріч знайшли роботу через службу зайнятості Дніпропетровщини

https://www.youtube.com/watch?v=lHvpqax2ULc