Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянина В’ячеслава Матвєєва посмертно нагороджено орденом «За мужність» 3 ступеня

Дніпрянин В’ячеслав Матвєєв загинув при обороні Маріуполя в березні минулого року. Родина не може поховати захисника, бо тіло залишилось у російських окупантів. Рідні шанують пам’ять героя і не припиняють волонтерську діяльність.

Металург за освітою, дніпрянин В’ячеслав Матвєєв у 2015 році отримав повістку та пішов захищати Україну. Відслуживши по мобілізації, залишився в армії у складі 36-ї бригади морської піхоти. Разом з побратимами обороняв Маріуполь. Трагічну звістку про загибель захисника родина отримала наприкінці березня минулого року.

Тетяна Матвєєва, дружина загиблого героя: «Казали, що це була кругова оборона Маріуполя, це були вуличні бої. Інші казали, що це було рятування побратимів. Достеменно вияснити поки що не вдається, чекаємо на звільнення військовополонених».

Старшому лейтенанту Матвєєву на момент загибелі було 56 років. Виховав двох синів, мав улюбленого онука.

Тетяна Матвєєва, дружина загиблого героя: «Ми з чоловіком прожили 33 роки в шлюбі. Це людина, яка прийде завжди всім на допомогу, дуже працьовита людина, дуже турботлива людина».

Своє останнє відео В’ячеслав записав на 30-річчя сина. Дітям чоловік прищепив любов до спорту та риболовлі.

«Хочеться побажати, щоб ти прожив до 100 років. І приїжджав зі своєю дружиною, з дітьми, з онуками, правнуками до нас із мамою на дачу. Мама вам приготує щось смачненьке. Я тебе проводжу на річку, налагоджу тобі снасті, тому що ти не вмієш їх налагоджувати».

Син Денис в пам’ять про батька-героя зробив собі татуювання.

Денис Матвєєв, син загиблого героя: «Така дитяча фотка — я сиджу на шиї, тягну його за вуха, щось дуже сміюся, мені класно. Я пам’ятаю той день і відчуття, і тепер вона зі мною буде».

У кав’ярні сина — волонтерський осередок, разом з друзями вже придбали 6 машин для військових. На центральному місці висить портрет батька.

Денис Матвєєв, син загиблого героя: «Я впевнений, що він би хотів, щоб далі, як він допомагав, щоб і інші допомагали. Це ж війна кожного і стосується кожного.

Родина хоче встановити меморіальну дошку в школі, де навчався В’ячеслав. А ще — перейменувати вулицю у Дніпрі на честь героя. Рідні сподіваються, що їм повернуть тіло чоловіка та батька.

Тетяна Матвєєва, дружина загиблого героя: «Я себе заспокоюю тим, що мені ж треба його дочекатися, мені ж треба його гідно поховати, мені потрібно йому місце облаштувати. І тому я тримаюся справами, робота».

Старший лейтенант Вячеслав Матвєєв посмертно нагороджений орденом «За мужність» 3 ступеня.

Читайте також: У бою з окупантами героїчно загинув захисник з Дніпропетровської області Вадим Денисенко