Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянин, що перехворів на коронавірус, зняв міні-фільм про медиків, які воюють з COVID-19 

Фоторепортаж з “червоних зон” лікарень та особисті відеоісторії медиків,- так дніпрянин Олександр Колбасін  відреагував на пандемію COVID-19.  

Олександр – сценарист і розробник онлайн-ігор та фотограф. Півроку тому він важко перехворів на коронавірус. Тоді й вирішив, через емоції та монологи лікарів розказати про реальні будні у відділеннях де лікують людей з COVID-19, постковідні ризики та можливі способи  вберегтися від хвороби.

“Коли я написав до редакції онлайн-журналу “КУСТ”, почалася “третя хвиля” хвороби. Я живу біля лікарні Мечникова і щодня бачу величезну кількість швидких, хворих, лікарів у захисних костюмах. Я хотів зсередини, прямо з реанімацій, показати, як важко працюють лікарі. Журналісти допомогли мені отримати доступ до “червоної зони” Міської клінічної лікарні №11 та Лікарні швидкої допомоги. Мене пропустили всередину тільки після того, як дізналися, що я маю антитіла до COVID-19 “, – розповідає Олександр Колбасін. 

Медики охоче коментували ситуацію на камеру, адже щодня ведуть боротьбу за кожного пацієнта і дуже обурені нехтуванням елементарними способами захисту у громадських місцях та безвідповідальним ставленням людей себе та здоров’я оточуючих.  

«КУСТ» та автор проекту Олександр Колбасін вдячні за сприяння у зйомках Станіславу Болтянському, завідувачу відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Клінічної лікарні швидкої допомоги, Івану Корнуті, завідувачу терапевтичним відділенням 11-ї клінічної міської лікарні та їх колегам.

“Ми постійно були на зв’язку,  підтримували Олександра психологічно. Для нас це перший досвід такої співпраці з читачем. Він сам захотів робити цей фільм, дати право голосу лікарям, показати, що вони відчувають, і як працюють. І ми йому допомогли», – розповідає головна редакторка медіа КУСТ Катерина Нікітенко.  

У медіа “КУСТ” репортаж опублікували, коли країна увійшла в “зелену зону”, аби нагадати людям, що свідоме ставлення до методів захисту та профілактика ковід – це реальні дієві фактори, які допоможуть не допустити  поширення “четвертої хвилі” хвороби.